Hirdetés
Szegeden 2020. július 12. 20:30

Szinte minden táncstílust ki lehetett próbálni a Partfürdőn

Képriport
Táncoktatáshoz ideális idő volt vasárnap késő délután, így sokan kilátogattak a Partfürdőre ahol tánctanárok várták az érdeklődőket egy kis ritmusos mozgásra.

Hirdetés

A koronavírus-járvány ideje alatt online oktatást és gyakorlást tartottunk, így most nagyon jól esett kiszabadulni a négy fal közül – mondta Grezsa Zoltán, a Dolce Dance Tánciskola tánctanára, mielőtt elkezdte a Partfürdő egyik árnyas tisztásán az oktatást. A repertoárban volt salsa, bachata és zumba is, így mindenki alaposan megizzadt a szombati kánikulához képest hűvös idő ellenére. Ez a tánciskola kéthavonta tart rendezvényt az Ifjúsági Házban, így igazán összeszokott csapatuk van, de ezúttal többen csatlakoztak hozzájuk olyanok is, akik éltek a lehetőséggel, és bámészkodás helyett beálltak a táncosok közé.

Amikor volt egy kis szünet, igyekeztünk megtudni a táncosoktól, hogy tetszik nekik a különleges helyszín. Mozgás közben legalább nem csípnek szúnyogok -  mondta Kovács Tibor, miután nagyot kortyolt az ásványvizes palackból. Mások úgy vélték, hogy nagy szerencse ez a kellemes idő, mert így a szabadban lehetnek, de sincs az a fullasztó meleg, mint amilyen egész héten jellemezte az időjárást. Amikor véget ért Dolce Dance Tánciskola órája, Pap Géza és felesége, Czagány Ildikó invitálta Rock and Roll oktatásra a résztvevőket. Pap Géza elmondta, hogy a táncosok imádják az összes stílust, így arra számít, hogy a latinos tempókat kedvelők közül is sokan maradnak rokizni.

Így is lett, többen „áttáncoltak” a másik stílusba, és nem bánták meg. A Rock and Roll alapvetően egy társas tánc, de ezúttal inkább csoportosan ropták a résztvevők. És, hogy egy teljesen más stílust is kipróbálhassanak az érdeklődők, a táncos délután befejezéseként következett a Tiszavirág Néptáncegyüttes Tóth Gábor vezetésével. Itt már kialakultak a párok, így egymást pörgetve múlatták az időt mindaddig, amíg el nem kezdtek érkezni azok, akik a Macskafogó című film vetítésére jöttek. A filmvetítés csakúgy, mint szombaton, este 9 órakor kezdődött a Partfürdőn.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: partfürdő