Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Harminckét évig vezetett villamost és trolit, ma nyugdíjba ment Muhelné Horváth Ilona
Szegeden 2020. július 12. 14:16

Harminckét évig vezetett villamost és trolit, ma nyugdíjba ment Muhelné Horváth Ilona

Képriport
Reggel még nem sejtett semmit. És egészen a Vértói úti végállomásig úgy gondolta, ez is egy átlagos nap lesz, azt leszámítva, hogy az utolsó. De aztán minden máshogy alakult: Muhelné Horváth Ilonát gyakorlatilag minden kollégája, aki nem volt szolgálatban köszöntötte az utolsó munkanapján.

Hirdetés

Ha egy földíszített ZiU áll a Vértói úti hurokvégállomáson, akkor ott biztos, hogy történik valami. Történt is: Muhelné Horváth Ilonát harminckét évnyi járművezetői szolgálat után együtt. köszöntötték kollégái előbb kinn a végállomáson, majd benn a trolitelepen is

– Ne aggódj, a baleseti helyszínelő előre kitöltött neked egy kiugrásjelentőt – így nyugtatták a kollégái, mert miután beállt az általa vezetett Ikarus-Škoda trolival, letudva az utolsó munkával töltött napját is, át kellett ülnie a Szegeden egyedüliként megmaradt nosztalgiajárművé nemesedett ZiU trolira, hogy azzal menjen be a trolitelepre.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Ilyen ZiU-n kezdtem dolgozni 1988-ban, az 5-ös trolin. Aztán szinte azonnal átültem villamosra, majd a 2-es vonal megépülte után kezdtem el újra trolit vezetni. Nagyon sok szép emlékem, élményem van, nem is nagyon tudnék kiemelni egyet sem. Mindenesetre furcsa lesz ezután utasként fölszállni majd a villamosokra trolikra. Majd megpróbálok problémás utas lenni – mondta nevetve Ilona, aki azért egy kicsit a könnyeivel is küszködött.

Elsőnek a családja, a szerettei ölelték meg a frissnyugdíjast, lánya, Pálinkás Attiláné Hidi Mónika „Vigyázz, nyugdíjas!” feliratú „szépségkirálynő-szalaggal” köszöntötte, kapott egy fotóalbumot tele SZKT-s képekkel, a cég nevében elköszönt tőle Majó-Petri Zoltán igazgató is, akitől ajándékba baracklekvárt is kapott – frissen csinálta a Majó-Petri család.

Majd következett a bevonulás a Csáky utcai trolitelepre és az igazi, még nagyobb köszöntés: ott már minden kolléga várta Horváth Ilonát, aki nem volt éppen szolgálatban. És még mindig nem volt vége, egy körre még mindig lehetősége volt: egy másik, földíszített Ikarus-Škodával körbejárhatta egész Szegedet, és haza is mehetett a trolival. Ha akart. De hogy a 456-os troli valóban kiállt-e még egy utolsó nagy körre a volánjánál minden SZKT-s Icujával, az maradjon az ünneplők titka.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Majó-Petri Zoltán nyugdíjas Szegedi Közlekedési Kft. SZKT trolibusz