Hirdetés
Szegeden 2020. július 11. 21:48

A Tisza mindkét partját birtokba vették a szegediek

Képriport
Amíg a Huszár Mátyás rakparton sportolni, sétálni, nézelődni lehetett, addig szombat este mozizhattak azok, akik kilátogattak a Partfürdőre.

Hirdetés

Ahogy késő délután árnyékba került a rakpart, egyre többen jelentek meg a lépcsőknél, és estére szinte minden generáció élvezte, hogy szabadon lehet használni az úttestet, valamint a lépcsősort. Mint korábban megírtuk, augusztus végéig minden hétvégén lezárják a forgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot a közúti forgalom elől, ezért érdemes szombaton és vasárnap kisétálni ide. A nagy hőségben érthető módon nem sokan voltak, de ahogy lejjebb ment a nap, úgy telt meg élettel a rakpart.

Sok fiatal rollerezett, voltak családok, amelyek bicikliztek, az idősebb generációk inkább az úttesten sétáltak. Egy fiatalokból álló csapat az Árvízi Emlékműnél gyülekezett, feljebb pedig egy társaság egyikük születésnapját ünnepelte. Akiket megkérdeztünk, egybehangzóan azt mondták, jó ötlet a városlakóknak átadni két napra a teljes rakpartot, sok a tér, a lehetőség, és a Tisza partján nincs olyan meleg, mint a városban, ráadásul itt jobban fúj a szél is.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Óriásfotelek és óriásnyugágyak várták a Partfürdőn azokat, akik az esti filmvetítésre érkeztek. Akik korán jöttek, még elfoglalhatták a különleges élményt nyújtó üléséket a szabadtéri mozi nézőterén. Akik később érkeztek, azok takarókat terítettek a fűre, és voltak olyanok is, akik ételt és italt is hoztak magukkal. A 9 órás kezdésre sokan érkeztek kerékpárral, de voltak olyanok is, akik egy kiadós sétával kötötték össze a mozizást.

A Partfürdőn készült galériánkat ide kattintva nézheti meg!

Amikor besötétedett, elkezdődött a vetítés. Koltai Róbert 1993-ban bemutatott Sose halunk meg című klasszikusát mintegy 150-en nézték a Partfürdő szabadtéri mozijában. A Tisza újszegedi partján vasárnap is lesznek programok, hiszen előbb táncbemutató és oktatás veszi kezdetét, este 9-től pedig egy másik magyar klasszikust, a Macskafogó című rajzfilmet vetítik a Partfürdőn. Ahogy szombaton, úgy vasárnap is minden program ingyenes lesz.

Elkezdődött a rakpart elfoglalása. Folytatás vasárnap. És aztán a jövő hét végén, majd utána is. Jó lesz ez, csak hozzá kell szoknunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Huszár Mátyás rakpart kerékpár mozi partfürdő rakpart sportolás