Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Gondolta volna, hogy a Központi Statisztikai Hivatal podcastol? Ráadásul izgalmas dolgokat?
Színes 2020. július 11. 10:02

Gondolta volna, hogy a Központi Statisztikai Hivatal podcastol? Ráadásul izgalmas dolgokat?

Le az előítéletekkel! Hallgasson érdekes adatokat, bármikor!

Hirdetés

Big data, kísérleti statisztika, cenzusok. A Központi Statisztikai Hivatal a podcast csatornáján át havonta betekinthet a „színfalak” mögé. Az első adás témája a H-UNCOVER elnevezésű országos koronavírus szűrővizsgálat, amelyről Mag Kornéliával, a KSH elnökhelyettesével beszélgetett Bognár Gergely, a KSH szóvivője. A KSH podcastok az összes nagyobb streaming szolgáltatónál elérhetővé válnak.

A 25–30 perces beszélgetések nem öncélúak: összefüggéseket világítanak meg és segítenek megérteni a statisztikai célú adatgyűjtéseket.

„A kutatás tervezési, előkészítési, adatgyűjtési, feldolgozási és közzétételi folyamataiban is végig jelentős feladatokat vállalt a KSH. A több mint kétszáz munkatársunk bevonásának, valamint egy rendkívül intenzív kéthetes adatgyűjtési, illetve kéthónapnyi tervezési és feldolgozási időszaknak is köszönhetően nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő teljesítményt: 68,35 százalékos országos részvételi arányt sikerült elérni” – emelte ki a KSH Architekturális Szolgáltatások Igazgatóságát irányító elnökhelyettese, majd hozzátette: „A H-UNCOVER óriási kihívás és munka volt, hasonlatos a jövőre végrehajtott népszámláláshoz, melyre mi azt szoktuk mondani, hogy az ország legnagyobb hadművelete a békeidőkben.”

Hallgassa meg az első adást!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Központi Statisztikai Hivatal KSH podcast