Hirdetés
Ziccer 2020. július 10. 12:50 Forrás: MTI

A Millennium Masters is játszik a vízilabda magyar kupa zárótornáján

Ez a magyar kupa sorsolásánál derült ki. De többet egyelőre nem tudni. Szeged is helyszín az első fordulóban biztosan, utána nem egyértelmű, hol folytatódik majd a következő két csoportkör.

Hirdetés

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Duna Arénában rendezett eseményen elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék, a korlátozások enyhítését követően az élvonalbeli tagságról döntő KSI–Kanizsa párharcot közel négyezren követték figyelemmel a Margitszigeten.

Hegedűs Éva, az MVLSZ társadalmi elnöke bejelentette, hogy „Látható tehetség” néven programot indít a szervezet, amelynek keretében a szurkolók kiválaszthatják a Magyar Kupában szerepelt legjobb 23 éven aluli férfi és női játékost, akik fejenként 250 ezer forintos jutalomban részesülnek majd.

A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe.

A sorozat első körében, a július 25-26-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2-án újra négy négyes csoportban – kék, fehér, piros és zöld – küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

A harmadik forduló (augusztus 8-9.) csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I. csoportban a „színes” csoportok 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.

A negyedik forduló (augusztus 15-16.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában.

A július 27-én rajtoló női Magyar Kupa két csoportját már korábban beosztották a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye alapján.

A BENU férfi Magyar Kupa csoportjai

A csoport (Szeged)

OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged

B csoport (Kaposvár)
Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK

C csoport (Margitsziget)
FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE

D csoport (Tatabánya)
Eger, Budapesti Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd Vasas Plaket


A BENU női Magyar Kupa csoportjai

A csoport

UVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya

B csoport
Dunaújváros, BVSC, III. ker. TVE, Szeged, Honvéd

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: magyar kupa Szeged Férfi Vízilabdacsapat vízilabda