Hirdetés
Szegeden 2020. július 9. 18:40

Meg lehet előzni a krónikus betegségek kialakulását

Képriport
A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések feloldása után újra fogadja az érdeklődőket a Tarján Infopont. Az első előadások az egészségmegőrzésről, a helyes életmód fontosságáról szóltak.

Hirdetés

A hagyományos orvosi eljárások mellett fontos, hogy a természetgyógyászat néhány eljárásával is megismerkedjenek az emberek – mondta előadásban Steiber Anita gyógyszerész, addiktológus.

Ezúttal egy olyan műszert mutattak be, amely hangfrekvenciás kezeléssel javítja a szervezet mikrokeringését.

Ez egy mobil készülék, melyet bárhová elvihetünk, így helyben is tudunk segíteni az embereknek – mondta Kinyó Pál, annak a nyolctagú orvoscsoportnak a koordinátora, amely különböző előadások megtartása mellett ezt a speciális műszert is csatasorba tudja állítani a szervezet keringésének javítása érdekében.

Frányó Ildikó háziorvos hosszasan sorolta, milyen sok területen alkalmazható az ember által nem érzékelhető hangfrekvenciák gyógyító hatása. Például kiválóan oldja a stresszt, de egy stroke-on átesett beteg esetében a lebénult kezet is egy hónapon belül mozgásképes állapotba tudott hozni. Steiber Anita különösen fontosnak tartja a megelőzést, ezért örült, hogy a megjelent idős emberek a pénznél és a karriernél sokkal fontosabbnak találták a család összetartó erejét és az egészséget. A krónikus betegségek egyre nagyobb térnyerése miatt azonban a prevencióra sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk, mint azt eddig tettük – figyelmeztetett a szakember.

A járvány utáni első előadásra ellátogató idős emberek egyébként most minden orvosi tanácsra nagyon kíváncsiak voltak. Számukra most az volt a legfontosabb, hogy a kényszerű szünet után újra előadásokat hallgathatnak a Tarján Infopontban. Kinyó Pál elmondta, hogy az orvosi előadások folytatódnak, így például július 15-én délután a szegedi nyugdíjas szervezetek képviselőinek mutatják be a szakemberek ugyanezt a műszert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás Tarján Infópont