Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 9. 16:36

Koronavírus - Elítélték az álhírek gyártásával nyerészkedő „kattintásvadászt”

Elítélte a bíróság a koronavírussal kapcsolatos álhírek gyártásával nyerészkedő „kattintásvadász” férfit - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a bíróság büntetővégzésében közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 10 hónap, 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönre és 390 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat.

A főügyész felidézte: a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség májusban emelt vádat a 31 éves budapesti férfival szemben. A férfi saját - az egyik kereskedelmi televízió híradójának weblapjára hasonlító - honlapján január 28-29-én álhíreket jelentetett meg többek között arról, hogy a Magyarországon tartózkodó - igazoltan koronavírussal - fertőzött kínaiakat és velük kapcsolatban álló magyar állampolgárokat szállítottak kórházba, többen már el is hunytak, köztük egy magyar idegenvezető is. A férfi arról is írt, hogy a Külügyminisztérium bejelentette, az összes Budapest-Peking repülőjáratot törölték, valamint, hogy Budapest frekventált pontjain vírusfertőzött emberek estek össze és minden előzmény nélkül haltak meg, ezért a hatóságok otthonmaradásra kérik Magyarország lakosságát.

A férfi a köznyugalmat megzavaró helyszíni fotókkal illusztrálta az álhíreket. A vádlott az álhíreket megjelentette a közösségi médiában is, ahol azokat négyezren meg is osztották.

A férfi célja az volt, hogy az álhírek felzaklató hatására az általa üzemeltetett média-felületeken a megtekintésszámokat - és így a hirdetési bevételt - növelje.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: álhír ítélet járvány koronavírus ügyészség

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés