Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szél Bernadett: Mi csak fölkaroltuk Hadházy Ákossal az állampolgárok kezdeményezését
Szegeden 2020. július 9. 15:46

Szél Bernadett: Mi csak fölkaroltuk Hadházy Ákossal az állampolgárok kezdeményezését

Dugonics téri sajtótájékoztatóján Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról beszélt, az ország minden részéből folyamatosan keresik őket a Nemzeti Konzultációs kérdőívek leadásával kapcsolatosan. De nem mehettünk el Kaleta Gábor ügye mellett sem.

Hirdetés

A Párbeszéd, az LMP és a Momentum is egyből megkezdi a nemzeti konzultációs kérdőívek összegyűjtését, amint a Magyar Posta Csongrád-Csanád megyében is hozzáfog a kézbesítéshez. Kovács Tamás a Párbeszéd képviseletében azt mondta, a kérdőíveket le lehet majd adni a Zöld teraszban a Honvéd téren, az Oroszlán utcában az MSZP irodájában is lesz gyűjtőpont, de pultoznak majd a Mars téri piacnál, a Kerek perecnél, a Dugonics téren. Kovács azt mondta, Orbán valójában most sem kíváncsi az emberek véleményére, a kérdőíve megosztó, jelentéktelenek a kérdések.

Fehér Attila, az LMP megyei elnöke azt jegyezte meg, a konzultáció nem más, mint kormányzati propaganda álságos álcába rejtve. – Ha valóban szeretnék megismerni az emberek véleményét, számtalan más mód lenne rá. Nem is volt kérdés, hogy csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez – közölte Fehér Attila. Körmendi Zoltán a Momentum Csongrád-Csanád megyei közgyűlés képviselője azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek két nagyon fontos dolga van 2022-ig:

  • megmutassa, kikre cseréljék le a választók a kormányt,
  • és hogy minél több magyar emberhez eljussanak.
Kovács Tamás, Szél Bernadett, Fehér Attila, Mihálik Edvin, Körmendi Zoltán (fotók: Iványi Aurél)

– Ott vagyunk, ott leszünk a kistelepüléseken, és mindenkinek elmondjuk, nincsenek egyedül, nem kell félniük – tette hozzá Körmendi, aki arról is ebszélt, a Momentum elindította a Valódi Konzultációt, amely a kormány járványkezeléséről az egészségügyről, az oktatásról szól. Körmendi is úgy látja, a mostani konzultáció alkalmas arra is, hogy megmutassa, be lehet vonni azokat is a politikába, akik félnek posztolni a Facebookon, megosztani cikkeket, vállalni a véleményüket, mert attól tartanak, veszélybe kerülhetnek. Körmendi arról is beszélt, Szeged mellett ott lesznek az összes megyei vásárban, az alapszervezeteik Szentes, Makón Csongrádon és Hódmezővásárhelyen is gyűjtik a kérdőíveket. – Van értelme ennek a gyűjtésnek, erőt tudunk vele demonstrálni.

Szél Bernadett arról is beszélt képzőművészek is megkeresték őket azzal, hogy újrahasznosítsák az íveket. – Nem kaptam felhatalmazást arra, hogy elmondjam, kik és mit fognak készíteni az ívekből, de nagy meglepetésre készülnek, ebben biztos vagyok – mondta a képviselő. Szél a közös sajtótájékoztatón arról beszélt, közösen kell küzdeni minden ellenzéki pártnak a fideszes propaganda ellen. – Mi csináljuk a Valódi Konzultációt! Köszönet az egész ellenzéknek. Az a véleményem, hogy 2022-ig nem is szabad megállnunk. A Fideszt irtózatosan idegesíti az, hogy az ellenzék folyamatosan közösen kinn van az utcán. A Nemzeti Konzultáció kérdőívével mindenki azt csinál, amit akar: ha akarja visszaküldi, ha akarja, kidobja, ha akarja, lehozza nekünk, az az övé, Senki nem szólta bele abba, mihez kezd vele.

A közös sajtótájékoztatót követően Szél Bernadett a Kaleta-ügyről is beszélt.

– Normális helyzetben ez az ügy nem pártpolitikai kérdés lenne. De azt látjuk, hogy Kaleta Gábor ügye egy olyan ügy, amelyben nagyon súlyos mulasztások terhelik az államapparátust. A magyar kormány megpróbálta eltitkolni ezt az egész ügyet, ez minimum kérdéseket vet fel Pintér Sándorhoz, ahogy az is, hogyan lehet, hogy ezt a dolgot a titkosszolgálatok nem derítették ki. Az Információs Hivatalnak követni kell a külképviseleteket, hogyan lehet, hogy ezt nem tudták? Ha nincs az index, akkor ezt nem tudjuk meg. Ezért is adtam be írásbeli kérdéseket a kormányhoz, Varga Judithoz, Pintér Sándorhoz. Ebben a konkrét ügyben nem lehetnek titkok. Egyetértek azzal, hogy a vonatkozó passzusait a büntető törvénykönyvünknek szigorítani kell és hogy ebben a kérdésben teljes egyetértés lesz.

Videónk is van! Nézze meg újra korábbi élő közvetítésünket a Dugonics téri sajtótájékoztatóról!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dugonics tér Fehér Attila Körmendi Zoltán Kovács Tamás Balázs LMP – Magyarország Zöld Pártja Mihálik Edvin Momentum nemzeti konzultáció Párbeszéd Szél Bernadett
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés