Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. július 9. 17:20

A rabszolgaságról szóló filmes és tévés produkciókat forgat Oprah Winfrey

A The New York Times cikksorozata alapján készülő projektekről egyelőre nem sokat tudni.

Hirdetés

Oprah Winfrey, televíziós legenda az amerikai rabszolgaságról készít filmes és televíziós produkciókat a The New York Times The 1619 Project című cikksorozata alapján.

A The New York Times tavaly közölte a cikksorozatot az első rabszolgák Amerikába érkezésének 400. évfordulója alkalmából. Nikole Hannah-Jones, a sorozat szerkesztője 2020-ban Pulitzer-díjat kapott a munkájáért

– írja a Variety.com.

Az újság és Oprah Winfrey szerdán jelentette be a közös vállalkozás elindítását. A produkciók a Lionsgate filmstúdió közreműködésével készülnek. Hannah-Jones producerként és kreatív vezetőként vesz részt a filmek és televíziós műsorok fejlesztésében. Ugyancsak producerként dolgozik majd a projekten Caitlin Roper, a cikksorozat másik szerkesztője.

Az 1619-es projekt feltárta, hogyan hatott a rabszolgaság különböző aspektusokból a társadalomra: a zenétől az igazságszolgáltatáson és az oktatáson át a művészetekig.

„Számos amerikainak Az 1619-es projekt jelentette a nagy ráébredést, a valódi történelem megismerését, amiről valószínűleg sohasem hallott az iskolában. Mások számára a cikksorozattal a történelmi tények friss elemzését nyújtotta a világ egyik vezető médiuma” – mondta Jon Feltheimer, a Lionsgate vezetője.

A konkrét produkciókról egyelőre nem adtak tájékoztatást a filmes-tévés projekt resztvevői.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film tv Amerika Amerikai Egyesült Államok Egyesült Államok média Oprah Winfrey Pulitzer-díj rabszolgaság The New York Times újság újságírás újságíró
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés