Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. július 8. 12:58

Szociális és utánpótlás-támogatásokra lehet rövidesen pályázni Szegeden

A szegedi városi közgyűlés két szakbizottsága ülésezett szerdán délelőtt. A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elfogadta az idősek és fogyatékkal élők szervezeteknek kiírt pályázatok feltételrendszerét, és a sportegyesületek támogatási keretiről is döntöttek.

Hirdetés

A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság március elején egy 400 millió forintos bérkompenzációs keretet hagyott jóvá, aminek felhasználásával néhány önkormányzati cég végre tudta hajtani a kötelező béremeléseket, illetve csökkenteni tudták a minimálbér emeléséből adódó bérfeszültségeket. Mivel azonban a koronavírus-járvány miatt mintegy ötmilliárdos rés keletkezett a városi költségvetésben, a pénzügyi megszorítások részeként ezt az összeget is csökkenteni kell.

A bérkompenzációs támogatás csökkentett összege így mintegy 278 millió forint lesz, ami azt jelenti, hogy az érintett cégek közül egyedül a Szegedi Közlekedési Kft. kapja meg az eredetileg megítélt 220 millió forintot.

A támogatás csökkentéséről egyeztettek a többi céggel, így a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., az IKV Zrt., valamint a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. esetében csak a kötelező béremelés történik meg az idén, más bérfejlesztésre nem kerül sor.

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság ülésén meghallgatták Pappné Nagy Katalint, aki július 1-től vezeti a Szegedi Sport és Fürdők Kft-t. Az új ügyvezető igazgató elmondta, hogy egyik legfontosabb feladatának a sportegyesületekkel való korrekt, jó viszony kialakítását tartja. 

A bizottság az idei sportkeret felhasználásának feltételeiről is döntött. Mivel az idén a koronavírus-járvány miatt a sportesemények döntő része elmaradt, az év további hónapjaiban pedig bizonytalan, hogy lehet-e ilyeneket rendezni, ezért az idén nem hirdetik meg ezt keretet.

Viszont utánpótlás-nevelés támogatására 7,5 millió forint áll rendelkezésre. A pályázati kiírás hamarosan megjelenik a Szegedi Tükörben, az ezt követő 14 napban lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Meghirdetik a fogyatékosügyi és idősügyi támogatási kereteket is. Mindkét támogatás esetében maximum 350 ezer forintra lehet pályázni. Egyesületek, alapítványok, valamint szegedi székhelyű, adószámmal rendelkező szervezetek adhatnak be támogatási kérelmet.

A fogyatékosügyi keret 8 millió forint, az idős embereket tömörítő szervezetek 10 millió forintos alapból kérhetnek támogatást. Mindkét támogatási keretre augusztus 24-ig kell benyújtani a pályázatokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság idősek nyugdíjas nyugdíjas klub Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szegedi önkormányzat szociális támogatás támogatás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés