Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • 19 ezer pedofil kép birtoklásáért túl erősnek érzi a felfüggesztett börtönt és az 540 ezer forint pénzbírságot Kaleta Gábor, volt perui nagykövet
Túl a városon 2020. július 8. 10:48 Forrás: 444

19 ezer pedofil kép birtoklásáért túl erősnek érzi a felfüggesztett börtönt és az 540 ezer forint pénzbírságot Kaleta Gábor, volt perui nagykövet

Még akkor is, ha mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeret-furdalása van. Ezért ügyvédjével megtették a szükséges lépést. Az ügy folytatódik.

Hirdetés

Fellebbezett a hatályos magyar jogszabályok szerint illetve az ügyész indítványa alapján első fokon kiszabott egy év, két és fél évre felfüggesztett szabadságvesztés és a 540 ezer forint pénzbírság ellen Kaleta Gábor, volt perui nagykövet, akivel szemben 19 ezer pedofil kép birtoklása miatt hozta ezt az ítéletet a bíróság.

A 444 kiszámolta, hogy a volt nagykövet képenként 27 és fél perc felfüggesztett börtönt és 28,5 forint pénzbírságot kapott. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, nem fellebbezett súlyosításért, Kaleta és az ügyvédje viszont túl erősnek érezték azt, és bár a volt nagykövet a tárgyalás során mindent beismert a bíróságon, és arról beszélt, hogy mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeret-furdalása van, most fellebeztek.

Így az ítélet így nem jogerős, az ügy másodfokon folytatódik.

A 444 egyébként arról is ír, hogy Kaleta Gáborral szemben a tettestársaiéhoz képest meglehetősen enyhe ítélet született.

(fotó: MTI/Igazságügyi Minisztérium/Véssey Endre)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!