Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Fénybe borult árnyékaink címmel mutatkozik be a Somogyi-könyvtárban egy fiatal szegedi alkotó
Művház 2020. július 7. 20:58

Fénybe borult árnyékaink címmel mutatkozik be a Somogyi-könyvtárban egy fiatal szegedi alkotó

Képriport
Fénybe borult árnyékaink címmel nyílt képzőművészeti kiállítás Fodor Barbara alkotásaiból ma, kedden délután a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében. A tizenöt, vegyes technikával készült alkotást augusztus 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

– Őszinte és egyben zavarba ejtő vallomás ez a kiállítás – kezdte egykori tanítványának tárlatnyitóját Megyeri-Horváth Gábor Barcsay-díjas festőművész. – Szépséges szenvedélyek nyilatkoznak meg ezeken a képeken, amelyek vagy kiégésre születtek, vagy a termékeny valóra. Úgy találom, hogy a vegyes technikával készült képek jól érzik magukat a Somogyi-könyvtárban, ugyanis az eldobott könyvek lapjai részei lettek egy alkotásnak, amelyek filccel, linónyomattal, temperával, tussal és monotípiával lettek gazdagítva. A képeket nézve szinte érezni, ahogyan a technikák szeretetben ölelkeznek egymással – mondta a Barcsay-díjas festőművész, aki hozzá tette azt is, nagyra becsüli Fodor Barbara mély és magas ingázását a szélsőségekben, mert önmaga tükrét adja, energikus művészete inspiráló, vörösben és feketében lát, akár Stendhal.

Névjegy

Fodor Barbara a SZTE JGYPK képalkotás szakának hallgatója, grafikát tanul. Ezen kívül gyermekkora óta verseket ír, pályázatokon is sikeresen szerepelt már velük. Eddig a Holdkatlan című szépirodalmi és művészeti folyóiratban publikált.

A tárlatnyitót követően az alkotó elmondta, azért Fénybe borult árnyékaink lett a kiállítás címe, mert olyan tudatalatti tartalmakat próbált előhívni munkáival, amelyek mindenkiben olyan mélységeket ragadnak meg, amelyek tudatosan nem előcsalogathatók.

– Úgy gondolom, ezt a kiállítás, amelyen tizenöt munkám látható sokak érdeklődésére tarthat számot, hiszen vannak benne olyan tartományok, amelyekben mindenki fellelhet valamit önmagából. Az alkotás során kicsit a kollektív tudatalattit is próbáltam előhívni – mondta Fodor Barbara, akinek ez az első önálló kiállítása, korábban csak más alkotókkal együtt mutatta be képeit.

A Fénybe borult árnyékaink című tárlatot augusztus 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtár nyitva tartási idejében, a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasótermében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fodor Barbara kiállítás Somogyi-könyvtár