Hirdetés
Szegeden 2020. július 7. 16:00

Ismét változik a forgalmi rend a Stefánián

Újabb szakaszához érkezik az építési munka a Stefánián a Vár utca és a Dózsa utca között. Emiatt az egy hónapja érvényben lévő átmeneti közlekedési rend július 9-étől tovább módosul.

Hirdetés

Átépítik a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető gyalogátkelőhely védőszigetét. Ezek a munkák a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című részei – ennek keretében zajlik jelenleg a Stefánia zöldterületének, a Móra parknak és a Roosevelt térnek a felújítása európai uniós és önkormányzati forrásból.

A Stefánián június 9-e óta zajló munkák a gépkocsi-közlekedés megszokott útvonalát eddig nem érintették,

de a trolimegálló burkolatának átépítése miatt július 9-étől a Belvárosi híd felől érkező járműveket az úttest másik oldalára terelik. Ezek a járművek a Vár utca és az Ativizig székháza között azt a sávot használhatják, amelyen addig a szembe jövő forgalom haladt. A másik irányba, a híd felé tartó autók pedig az út szélén, a parkolók helyén közlekedhetnek.

Ezért július 9-étől ezen az útszakaszon tilos lesz parkolni.

A június 9-e óta érvényben lévő forgalmi korlátozások is fennmaradnak. Vagyis a gyalogosok a Vár utca és a körforgalom között csak a színház felőli oldalon közlekedhetnek. A színház előtti két gyalogátkelőhelyet továbbra sem lehet használni. Kerékpározni a Vár utca és a körforgalom között csak az úttesten lehet, július 9-étől a körforgalom irányába kerékpározók is abban a sávban haladhatnak, amelybe az autókat terelik. A kerékpárt tolva a színház felőli járdán is lehet közlekedni. Ezen a szakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és útszűkület van érvényben.

Az építkezési munkákat akadályozó, szabálytalanul várakozó járműveket elszállítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Stefánia Zöld város program