Hirdetés
Túl a városon 2020. július 7. 09:07

92,7 százalékkal csökkent májusban a szálláshelyek forgalma Magyarországon

Amit átéltünk, most itt van hivatalos számokban is: teljesen padlóra küldte tavasszal a koronavírus a turizmust a KSH friss adatai szerint.

Hirdetés

Májusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 98,4 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 85,9 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek forgalma 92,7 százalékkal csökkent – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt összes bruttó árbevétele 93,4 százalékkal kevesebb volt, mint tavaly májusban.

Az év első öt hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 56,1 százalékkal kevesebb, összesen 4,407 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 59 százalékkal, a belföldi vendégek 52,8 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 53,4 százalékkal csökkent, és 87 milliárd forintot tett ki a január-májusi időszakban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség forgalom járvány koronavírus Központi Statisztikai Hivatal KSH statisztika szállás turizmus világjárvány vírus