Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Tudják, miért volt még jó az ingyenes parkolás a koronavírus-járványban? Gond nélkül fuldokolhattunk a nitrogén-dioxidtól, a szálló portól!
Túl a városon 2020. július 6. 18:13 Forrás: mfor.hu

Tudják, miért volt még jó az ingyenes parkolás a koronavírus-járványban? Gond nélkül fuldokolhattunk a nitrogén-dioxidtól, a szálló portól!

Budapest az egyetlen olyan város Európában, ahol a nitrogén-dioxid szintje meghaladta a koronavírus-járvány előtti szintet.

Hirdetés

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség elemzése a Financial Times-ban jelent meg. A felmérést az mfor vette észre, ennek kapcsán megjegyzik,

„a koronavírus-járvány alatt világszerte csökkent a légszennyezettség, hiszen a karantén miatt jelentősen csökkent a gépjárműforgalom, de a tömeg-, a légi- és a vasúti közlekedés is minimalista üzemmódba kapcsolt. Indiában például a Himalája csúcsai, Japánban a Fuji vált ismét láthatóvá több száz kilométerről.”

Tény, az indokolatlanul hosszúra nyújtott nagyvárosi ingyenes parkolási lehetőség egyértelműen megnövelte az autósforgalmat, ezzel együtt pedig a légszennyezést, ez a fővárosra éppúgy igaz, mint Szegedre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus levegőminőség pandémia szálló por világjárvány