Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. július 6. 07:30

Márciusra halasztották a hollywoodi színészcéh díjainak átadását

Egyet tippelhet, hogy miért!

Hirdetés

Két hónappal elhalasztották, és 2021. március 14-re tűzték ki a hollywoodi színészcéh (SAG-AFTRA) díjátadó gáláját – írja a The Hollywood Reporter.

A színészcéh eredetileg január 24-én akarta megrendezni a díjátadót, de a koronavírus-járvány miatt a halasztás mellett döntöttek.

A dátum megváltoztatásával egyidejűleg a nevezési feltételek is módosultak, két hónappal meghosszabbították a pályázás időszakát. A SAG díjainak jelöltjeire január 11. és február 1. között lehet majd szavazni, a jelöltek listáját február 4-én hozzák nyilvánosságra. A győztesekről folyó szavazás február 10. és március 10. között zajlik majd.

A legjobb filmes és televíziós alakításokat díjazó gálát pedig március 14-én, vasárnap tartják meg.

Legutóbb idén januárban, a Los Angeles-i Shrine Auditóriumban rendezték meg a díjátadót, ahol a legfontosabb díjat az Élősködők című dél-koreai film nyerte (egészen pontosan a film színészei), amit először kapott idegen nyelvű film az 1995 óta évente kiosztott színészcéh-díjak történetében. Továbbá díjat kapott a Joker főszerepét alakító Joaquin Phoenix, Renée Zellweger a Judy címszerepéért, mellékszereplőként pedig Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywoodban, és Laura Dern a Házassági történetben nyújtott alakításaikért. Az életműdíjat idén Robert De Niro vehette át.

Minden eltolódik

Az amerikai filmakadémia korábban már szintén elhalasztotta 93. Oscar-gálát, és a brit filmakadémia is későbbi időpontot tűzött ki a koronavírus-világjárvány miatt. Az Oscar-díjakat április 25-én adják majd át, a BAFTA-díjakat pedig április 11-én.

A sokak szerint egymásra is nagy hatást gyakorló fontos filmes gálák sorrendje ezek alapján tehát megmarad 2021-ben is, viszont a jelenlegi állás szerint minden nagyjából két hónappal később lesz jövőre, mint hagyományosan lenni szokott.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok díjátadó Egyesült Államok film Hollywood járvány koronavírus mozi világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés