Hirdetés
Szegeden 2020. július 5. 12:45

Ujhelyi István: Egyértelmű magyar érdek az euró bevezetése

A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány érdeke viszont egészen más, mint a bérből és fizetésből élő embereké.

Hirdetés

Az MSZP szerint Magyarországnak egyértelmű érdeke, hogy bevezesse az eurót és ezzel stabilizálja uniós tagságát – mondta a szocialisták európai parlamenti képviselője vasárnap, a Facebook-oldalán közvetített élő videóban.

Ujhelyi István szerint a kormány tudatosan gyengíti a forintot, mivel ezzel 1000 milliárd forint pluszpénzhez tudta juttatni a haveri körét, az oligarchákat.

A gyenge forint ugyanakkor ellentétes a bérből és fizetésből élők érdekeivel, akiknek jelentősen nehezedett az életük a kedvezőtlen forint-euró árfolyam, valamint az Ujhelyi szerint brutális infláció miatt.

A politikus emlékeztetett, hogy 2010-ben 280 forint körüli euróárfolyamon adták át a kormányzást a Fidesznek, az európai közös fizetőeszköz pedig mostanában 350 forintnál is drágábbá vált.

Ujhelyi István szerint

Orbán Viktor azért sem gondolja komolyan az euró bevezetését, mivel azzal bebetonozná Magyarország uniós tagságát és elvesztené azt a játékterét, amivel egyrészt Brüsszelt zsarolja, másrészt Moszkvának és más keleti diktatúráknak udvarol.

A szocialista politikus teljes videóját itt akár rögtön meg is nézheti:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU euró Európai Unió MSZP NER Orbán Viktor Orbán-kormány pénz Ujhelyi István