Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. július 4. 07:48

Kirándulós, felhős szombat

Egy hidegfrontnak köszönhetjük a mai időjárást, de persze csak a neve hideg. Ugyanezt a frontról is elmondhatjuk.

Hirdetés

Mert hogy szép, csendes időnk lesz valójában, szép felhőkkel a nap előtt. A levegő huszonhat fokig melegszik föl. A szél északról fúj egész nap, közepesen erősen. Elvileg egészen magas lesz ma is az UV-B sugárzás, de ez ebben a sokfelhős „hidegben” ha nem is életszerűtlen, de mindenképpen nehezen hihető. Nem azt akarjuk mondani ezzel, hogy hagyja otthon a naptejet, ha strandra indul, csak a korábbiakhoz képest elvileg történt időjárási változásokat jelezzük ilyen furmányosan.

Azaz: pazar az idő, legyenek minél többet a szabadban, de figyeljenek oda, ne égjenek le!

Pollenek?

Ez várható: az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakul. A nyári gyomok közül a csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, esetenként magas szintet érhet el, míg az útifű és a lórom pollenkoncentrációja alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs, illetve a bálványfa virágporának mennyisége alacsony, esetenként közepes, a fenyőféléké alacsony szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban várható.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél UV-sugárzás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés