Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A szegedi autósokat az első napon még nem nagyon érdekelte, hogy újra fizetni kell a parkolásért
Szegeden 2020. július 2. 19:45

A szegedi autósokat az első napon még nem nagyon érdekelte, hogy újra fizetni kell a parkolásért

Képriport
Körbefotóztuk a belvárosi parkolókat szerdán, a hónapok óta tartó ingyenes parkolás utolsó napján, aztán megcsináltuk ugyanezt csütörtökön, amikor már ismét pénzbe került letenni az autót. Itt a végeredmény.

Hirdetés

Szabó Luca kolléganőnk összesen 49 képen örökítette meg, miként reagáltak a szegedi autósok arra, hogy július másodikával véget ért az országban az ingyenes parkolás, amit még márciusban, a koronavírus-járvány elején jelentett be Orbán Viktor, és amire szerinte azért volt szükség, hogy a fertőzésveszély szempontjából legkritikusabb időszakban minél kevesebben használják a tömegközlekedést.

Az intézkedés rengeteg pénzt vett ki a önkormányzatok zsebéből, és a nagyobb városokban, így Szegeden is, munkaidőben szinte rémálommá vált a parkolás, ennek ellenére az ingyenesség bőven túlélte a veszélyhelyzetet, nem változtattak az eredeti határidőn.

Mától viszont már pénzbe került a parkolás az egész orszában mindenütt, ahol a járvány előtt is fizetni kellett, így Szeged belvárosában is, ahol viszont ennek egyelőre a nyomát sem nagyon lehetett látni. A szegedi autósok mintha nem törödtek volna a régi-új helyzettel.

Galériánkat a fenti képre, vagy ide kattintva tudja megnézni (fotók: Szabó Luca)

Két lehetőséget tudunk elképzelni: a többség vagy megfeledkezett a hatádiőről, és akkor ma valószínűleg sokan mentek haza büntetéssel a zsebükben, vagy esetleg még az lehet, hogy annyira megszokták az emberek az elmúlt hónapokban, hogy autóval járnak (és vele együtt a szinte kilátástalan parkolóvadászatot), hogy egyelőre még nem nagyon akarnak lemondani erről, hiába kell érte fizetni.

Egyetlen napból persze komoly következtetéseket levonni nem lehet, így mi sem tesszük, a fenti képeket viszont jó játék nézegetni: nem vagyunk benne biztosak, hogy segítség nélkül, pusztán az autók számából sokan kitalálnák, hogy melyik fotó készült szerdán, az utolsó ingyenes napon, és melyik ma, amikor már fizetni kellett a parkolásért.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia parkolás parkoló Szegedi Közlekedési Kft. Szepark SZKT világjárvány