Hirdetés
Szegeden 2020. július 2. 11:58

Mozival és tánccal indulnak a rakparti hétvégék

Képriport
A városi cégek összefogásának köszönhetően hathetes rendezvénysorozat kezdődik a hétvégéken lezárt tiszai rakparton. A kulturális, közösségi és sportrendezvények sorát az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi szervezésében július 11-én és 12-én filmvetítések és táncprogramok indítják.

Hirdetés

Miután múlt héten a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elfogadta Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok előterjesztését, mely szerint a jövőben a Széchenyi tér helyett a rakpart legyen a fesztiválok helyszíne, egyeztetések kezdődtek a városi cégek vezetőivel, és mostanra kialakult egy programtervezet, mely meghatározza a következő hat hétvége rakparti eseményeit.

Mihálik Edvin a rendezvénysorozat programjainak ismertetése előtt elmondta, hogy több európai nagyváros mintájára szeretnék jobban kihasználni a folyóban rejlő lehetőségeket, így tartalommal megtölteni azt a régi törekvést, hogy a Tisza legyen Szeged főutcája. Ha úgy tetszik, költözzön a rakpartra minél több városi rendezvény, így a város lakói is felfedezik maguknak ezt a különleges élményt.

A tanácsnok azt is elmondta, hogy a rakpart hétvégi lezárása nem okoz majd fennakadást a városi közlekedésben, ugyanis méréseik szerint a hétvégi napokon átlagban 5-6 autó haladt el a Tisza partján percenként, ami igazán nem jelent nagy forgalmat. A teljes lezárás arra is jó lesz, hogy a gyalogosok és kerékpárosok szabadon közlekedhetnek, nem kell félni attól, hogy egy-egy autó elsuhan a Huszár Mátyás rakparton, és veszélyt teremt.

Jávorszky Iván, a programszervezésben koordináló szerepet játszó Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy rengeteg ötlet futott be hozzájuk, a városi cégek igazán sok lehetőséget kínáltak arra, hogy minél tartalmasabb programokat kínáljanak a hétvégeken a délután 5 és este 10 óra közötti időszakban. Egyelőre csak a július 11-12-i hétvége programja teljes, amit az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi állított össze. Két filmet vetítenek, szombaton a Sose halunk meg című magyar vígjátékot, vasárnap pedig a Macskafogó című magyar rajzfilmet.

Aki viszont nem a rakpart lépcsőin szeretne üldögélni, és a Tisza partjára költöztetett mozivásznat nézni, az táncolhat, illetve különböző stílusú koreográfiákkal ismerkedhet. A tánc lesz ugyanis a másik fontos hívószó ezen a hétvégén. Lesz klasszikus, modern stílusú mozgás, de a salsa és a rockosabb műfajok se hiányoznak majd.

  • Július 18–19-én Szegedi Sport és Fürdők Kft.,
  • július 25–26-án a Szent-Györgyi Albert Agóra, a Somogyi-könyvtár, a Móra Ferenc Múzeum és a Kövér Béla Bábszínház közösen szervez hétvégét,
  • augusztus 1–2-án a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft., a Szeged Pólus Nkft. és a Szegedi Távfűtő Kft. szervez programokat,
  • augusztus 8–9-én Szeged művelődési házai,
  • augusztus 15–16-án pedig a Szegedi Nemzeti Színház kínál programokat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart IH Rendezvényközpont Jávorszky Iván Mihálik Edvin rakpart Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Tisza