Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 1. 23:45

Zavargások Amerikában: Seattle polgármestere elrendelte a város elfoglalt övezetének felszámolását

A városvezető korábban még utcai mulatságnak nevezte és a demokrácia kiteljesedéseként beszélt a tüntetésekről és a fegyveres tüntetők által körülkerített zónáról is.

Hirdetés

Jenny Durkan, demokrata párti politikus rendeletet adott ki és törvénytelen gyülekezésnek nevezte a közelmúlt tüntetései alatt elfoglalt seattle-i övezetet. Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség meg is kezdte a fegyveres tüntetők által mintegy két héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását.

Carmen Best leszögezte:

„Mindig azt mondtam és most is azt mondom, támogatom a békés demonstrációkat. De ez már több a soknál”.

A fegyveresek által körülkerített és lezárt részen az elmúlt napokban elharapódzott az erőszak: több lövöldözés volt, két afroamerikai tinédzsert agyonlőttek, többeket kórházban ápolnak.

A rendőrség a Twitteren közölte:

„A rendőrségnek dokumentált információi vannak rablásokról, támadásokról és más erőszakos bűncselekményekről”.

Azt is írták, hogy a lövöldözések elkövetői még az elkerített övezetben vannak, és rajtuk kívül is még sokaknál van lőfegyver. A helyi KUOW rádióadó szerint helyi idő szerint szerda délig már legalább tíz embert letartóztattak.

Donald Trump amerikai elnök már korábban kérte a város polgármesterétől, hogy lépjen fel az erőszakos tüntetőkkel szemben, akiket belföldi terroristáknak nevezett.

Jenny Durkan korábban utcai mulatságnak és a demokrácia kiteljesedésének minősítette a minneapolisi afroamerikai George Floyd rendőri erőszak miatti halála után kirobbant tüntetéseket és a fegyveresek által elkerített zóna létrehozását is. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerika Amerikai Egyesült Államok Egyesült Államok George Floyd rasszizmus rendőrség tüntetés Seattle
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés