Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Óriási az érdeklődés a Szabadtéri Dóm téri előadásai iránt: fél óra alatt elkapkodták az összes jegyet
Művház 2020. július 1. 14:27

Óriási az érdeklődés a Szabadtéri Dóm téri előadásai iránt: fél óra alatt elkapkodták az összes jegyet

Kígyózó sorokban álltak az emberek ma délelőtt a Reök-palota előtt, és pillanatok alatt elkapkodták a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Dóm téri előadásaira szóló jegyeket. Többen már hajnalban sorba álltak, hogy biztosan hozzájuthassanak az ingyenes belépőkhöz.

Hirdetés

Igazi színháztörténeti kuriózummal és egy lenyűgöző szimfonikus zenekari élménnyel készül idén a Szegedi Szabadtéri idén a Dóm téren.

Bár a járványhelyzet miatt a korábban meghirdetett előadásokat a jövő évre tette át a fesztivál, a vezetőség mindenképpen szerette volna megajándékozni a színház rajongókat egy felejthetetlen szabadtéri-élménnyel.

Az érdeklődők a készlet erejéig, szegedi lakcímkártyával ingyenesen juthattak hozzá az Akárki című moralitásjáték, valamint az Ajándékkoncert belépőihez.

A jegyek egy részét a Játékok a szegedieknek, a másik felét pedig – a legnagyobb szállodákkal összefogva – a városba érkező turisták ajánlotta fel.

Ezzel a gesztussal Herczeg Tamás, igazgató és Harangozó Gyula, művészeti igazgató abban bízik, hogy a fesztivál, kulturális misszióján túl a város idegenforgalmának fellendítéséhez is hozzájárulhat.

Idén, a hagyományos, 4 ezer fős lelátó helyett – a lehetőségekhez igazodva – egy ácsolt színpadra és kisebb nézőtérre számíthat a közönség.

Aki biztosra akart menni, már hajnalban beállt a sorba. (fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Az Akárki című színjátékot július 24-én állítja színpadra a Szabadtéri. Az előadás díszletét a Schulek Frigyes által tervezett, idén 90 éve felszentelt székesegyház adja.

A Bodolay Géza által rendezett mű az emberi lét alapkérdéseit feszegeti. Főszerepekben két Kossuth- díjas művészt, Zsótér Sándort és Hegedűs D. Gézát, valamint kiváló szegedi művészeket láthat a közönség.

A darab színháztörténeti különlegessége, hogy a Szabadtéri előképének számító Salzburgi Ünnepi Játékokon – immár száz esztendeje – minden évben ezt a darabot adják elő a dóm előtt.

A szimfonikus zenekari koncertet augusztus 15-én tűzik műsorra.

Idén a Szegedi Szimfonikus Zenekar Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a világhírű zeneszerző előtt tiszteleg. Az esten a slágerdarabok mellett különleges, ritkán hallott kompozíciók is felcsendülnek majd Gyüdi Sándor vezényletében.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ajándékkoncert Akárki Dóm tér ingyenes Szegedi Szabadtéri Játékok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés