Hirdetés
Ziccer 2020. június 29. 20:40

Világbajnokság helyett kajak-kenu világkupa lehet szeptemberben Szegeden

A szövetség szerint fontos, hogy legyen idén egy olyan verseny, ahol az olimpiára készülők összemérhetik erejüket.
Hirdetés

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett – ahol eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók – világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), olimpiai számokkal.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az MTI-nek elmondta: az ICF elnöksége azért döntött így, mert fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amin a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik a tudásukat. A világkupára szeptember 24. és 27. között kerülhet sor a Maty-éren.

„Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a hozzájárulás a világkupaversenyre is érvényes legyen. Úgy véljük, a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont”

– fogalmazott az MKKSZ elnöke.

Hétfőn az európai szövetség vezetőtestülete is ülésezett, majd bejelentették, hogy az idei kontinensversenyek sorsáról – így az október 1-4-re kiírt budapesti maratoni Eb-ről és az október 15-18-ra halasztott romániai gyorsasági Eb-ről is – hatvan nappal az adott verseny kezdete előtt hoznak döntést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ICF kajak-kenu Maty-ér MKKSZ Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség olimpia Tokió világbajnokság világkupa