Hirdetés
Túl a városon 2020. június 29. 17:46

DK: A kormány nem akar munkahelyeket teremteni azoknak, akik a járvány miatt vesztették el az állásukat

Az Orbán-kormány már az ígéreteit is letagadja az ellenzéki párt szerint.
Hirdetés

A párt frakcióvezető-helyettese hétfői online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: május első felében Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy az azt megelőző időszakban valamivel több, mint 160 ezer ember veszítette el a munkáját, de az érintetteknek munkalehetőséget fognak adni. Arató Gergely szerint

a kormányfő akkor többek között azt mondta, hogy az állami cégek kaptak olyan feladatokat, amikhez új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni.

Az ellenzéki politikus szerint ehhez képest a múlt csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kérdésre válaszolva már azt mondta, nem az az elsődleges cél, hogy az állam adjon munkát, de ha szükség van rá, adni fog.

A miniszter később arról is beszélt, hogy nem tartaná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát, az állami bürokráciát növeljék.

Arató Gergely szerint ezzel kiderült, hogy a kormány félrekezeli a válságot és a munkanélküliség problémáját, nem nyújt támogatást az állásukat elveszítőknek, ahogy nem nyújtott érdemi támogatást a munkahelyek megőrzéséhez sem.

Gulyás Gergely már rossz ötletnek tartja azt, amit a miniszterelnök két hónapja megígért, a kormány már az ígéretet is letagadja

– mondta a frakcióvezető-helyettes.

Arató Gergely rövid videóját itt tudja megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK Gulyás Gergely munkanélküliség Orbán Viktor Orbán-kormány