Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nyitva az egyetemi könyvtár: helyben olvasni még csak az oktatóknak, kutatóknak és PhD-hallgatóknak lehet
Szegeden 2020. június 29. 14:46

Nyitva az egyetemi könyvtár: helyben olvasni még csak az oktatóknak, kutatóknak és PhD-hallgatóknak lehet

Mától újra várja a látogatókat az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtára. Az egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett így ismét lehet könyveket kölcsönözni és visszavinni.
Hirdetés

A kölcsönözni kívánt könyveket egyelőre az online katalógus segítségével lehet kikérni. A könyvtár dolgozói még csak az online leadott kéréseket tudják teljesíteni, helyben és telefonon egyelőre nem lesz lehetőség kérések leadására. A kölcsönzésre kért könyveket a könyvtár kölcsönző pultjánál lehet átvenni.

A korábban kikölcsönzött példányokat június 29-étől, hétfőtől személyesen is vissza lehet vinni. A rendkívüli zárva tartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak. A könyvtár korábbi, hosszabbított határidői továbbra is érvényben maradnak, tehát aki szeretné, magánál tarthatja a könyveket, amíg azok le nem járnak, ennek végső határideje szeptember 30.

A visszahozott könyveket, dokumentumokat legalább 72 órán át elkülönítve tartják a könyvtárban. Így azok a példányok, amelyek mostanában kerülnek visszavételre, később biztonságosan vezethetők vissza a kölcsönzésbe. Az elkülönítés ideje alatt ezek a könyvek nem elérhetők, katalógusból nem kérhetők.

A könyveket helyben egyelőre csak az egyetem oktatói, kutatói és PhD hallgatói használhatják. Számukra a Zászló utca felőli gazdasági bejáraton keresztül van lehetőség belépni az épületbe. Belépéskor az egyetemi azonosító kártyájukat vagy a könyvtári olvasójegyüket kell felmutatni.

Az olvasótermek, különgyűjtemények és a számítógépes kabinet egyelőre az SZTE hallgatók és a nagyközönség előtt még zárva maradnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: könyvtár Szegedi Tudományegyetem SZTE SZTE Klebelsberg Könyvtár