Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Balázs-Piri Soma, Szeged Ifjú Tehetsége-díjas zongorista a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete lett
Művház 2020. június 29. 14:36

Balázs-Piri Soma, Szeged Ifjú Tehetsége-díjas zongorista a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete lett

Ketten kapták meg a díjat, a másik elismert ifjú zenész Boros Misi. Ők nyerték a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportjait.

Hirdetés

A két 20 év alatti muzsikus a magyar klasszikus zene megismertetését és terjesztését szolgáló kimagasló művészeti teljesítménye elismeréseként vehette át az oklevelet a díjat alapító Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A 16 éves Balázs-Piri Soma 8 és fél évesen ült először zongorához, tanára 7 éve Sóti Szobonya Emőke a szegedi Király König Péter Zeneiskolában. Számos nemzetközi és országos zongoraverseny díjazottja. A Virtuózok tehetségkutató korcsoportgyőztese lett 2018-ban, tavaly miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége.

A 17 éves Boros Misi tanára a kezdetektől Megyimóreczné Schmidt Ildikó. Nyolcéves kora óta minden hazai versenyen, amelyen elindult, korcsoportjának győztese lett, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is. A 2014-es Virtuózok tehetségkutatóban a Kicsik korcsoportjának győztese volt.

Boros Misi és Balázs-Piri Soma 2019 őszén egész estés koncertet adtak a dohai Katara Operaházban. Mentoruk Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balázs-Piri Soma Kásler Miklós
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés