Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 29. 13:33 Forrás: MTI

A SzegedPay az OTP-t is megihlette: kísértetiesen hasonló új mobilfizetési fejlesztést vezettek be

Az azonnali fizetésre épülő új mobilfizetési fejlesztést vezetett be az OTP Mobil és az OTP Bank: az internetbankon keresztül is használható lesz az azonnali fizetés QR-kód olvasása, vagyis a QR-kód lefotózásával is lehet fizetni.

Hirdetés

A fejlesztéssel a kártyaadatok megadása nélkül hajthatók végre a tranzakciók, amelyek eredményéről azonnal visszajelzést küld a rendszer. A megoldás első körben online, a SimplePay felületeken válik elérhetővé – akár a SzegedPay esetében.

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója közölte: nyitottak más pénzintézetek megkeresésére, így akár más internetbanki felületen is elérhető lehet a fejlesztésük. A terveik szerint ez a megoldás a jövőben külön alkalmazásban is elérhetővé válik.

Két hete, hogy Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester bejelentette, Magyarországon elsőként a szegedi önkormányzat vezet be QR kódos fizetési megoldást. A rendszert a város számlavezető bankja, a Raiffeisen az önkormányzat informatikai cégével, a Ritekkel együttműködve fejlesztette ki SzegedPay névvel. Az új szolgáltatás a bank lakossági ügyfelei számára a myRaiffeisen alkalmazás használatával már most elérhető, a többi hazai bank pedig folyamatosan vezeti majd be a QR kódos fizetési formát.

Most meg jött az OTP.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: mobiltelefon okostelefon online fizetés OTP Bank qr-kód

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés