Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Hetvenkilenc évesen is írt egy listavezető albumot az egyik legnagyobb élő legenda
Művház 2020. június 28. 16:19

Hetvenkilenc évesen is írt egy listavezető albumot az egyik legnagyobb élő legenda

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, akinek új dalokat tartalmazó albuma a brit slágerlista élére került – írta a BBC hírportálja.
Hirdetés

Az irodalmi Nobel-díjas amerikai énekes-dalszerző 39. albuma, a nemrég debütált Rough and Rowdy Ways 34 ezer eladott példánnyal tört az élre, ebből 29 ezer darab cd-n kelt el.

A 79 éves sztár Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el.

Minden idő legidősebbje a brit slágerlistákon a tíz napja, 103 éves korában elhunyt Vera Lynn, a britek közkedvelt háborús énekesnője, aki legnagyobb slágereinek gyűjteményével 2009-ben, 92 évesen lett listavezető. A halála utáni héten centenáriumi albuma ismét bekerült a top 20-ba.

A Rough and Rowdy Ways nyolc év után Dylan első adag új dala. A kritikusok rajongással fogadták. A lemez 56 évvel azután tört a listák élére, hogy az amerikai legenda először lett listavezető. A nagy sikerű lemez a The Freewheelin' volt, Dylan második stúdióalbuma.

Az új lemez Dylan kilencedik listavezető lemeze, ezzel a minden idők legtöbb első helyének mezőnyében a Queen és az Abba mellé került.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: album Bob Dylan