Hirdetés
Szegeden 2020. június 28. 12:46

Közbeszólt a Tisza: hamarabb sétálgathatunk a rakparton

Képriport
Önkormányzati rendelet szerint július 1-je és augusztus 31-e között zárják le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden, de a tiszai árhullám közbeszólt: árvízvédelmi okokból már ezen a hétvégén élvezhetjük a folyó közelségét. Nagyon sokan kilátogattak megnézni a feszített víztükröt.
Hirdetés

Egyszerre csodás, robosztus és azért félelmetes is a rakpartba bele-belenyaldosó Tisza. Ilyenkor az árvízveszély miatt kötelező lezárni az elöntésre váró területet, de mivel folyamatosan figyelik a vízszint emelkedését, a gyalogosoknak és bicikliseknek még szabad a terep.

Sokan ki is ültek a vízpartra, egészen közel a Tiszához, aminek a hűsítő hatását is érezni lehetett az első igazi nyári melegben.

Mihálik Edvin önkormányzati képviselő javaslatára egyébként július 1-je és augusztus 31-e között minden hétvégén lezárják a rakpartot az autósok elől, ezt a pénteki közgyűlés elfogadta. Ezeken a napokon csak az vízügyesek, a környezetgazdák, kékvillogósok és a városnéző kisvonat hajthat majd le ide. Mihálik Edvin a Facebookon azt írta: „egyrészt a rakpart a nyári időszakban megtelik szórakozó fiatalokkal, az ő érdekükben biztonságosabbá kell tennünk a rakpartot. Az a célunk, hogy a Tisza belvárosi szakasza olyan funkciókkal gazdagodjon, amelyek támogatják a város lakóinak és a turistáknak a kikapcsolódását, azt szeretnénk, ha egy közösségi és kulturális központ alakulna ki a Tisza közelségében.”

(Fotók: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart lezárás rakpart