Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Schmuck Erzsébet: Két lábon jár a magyar gazdaság, mégsem stabil, a válság ezt megmutatta
Szegeden 2020. június 26. 18:10

Schmuck Erzsébet: Két lábon jár a magyar gazdaság, mégsem stabil, a válság ezt megmutatta

A koronavírus-járvány megmutatta, mennyire sérülékeny a magyar gazdaság, de a kormány semmit nem tesz annak érdekében, hogy ezen változtasson. Ezt leginkább az elfogadás előtt álló költségvetés bizonyítja – mondta el szegedi sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő, aki Fehér Attila városi elnökkel együtt állt a sajtó elé.

Hirdetés

Két lábon áll a magyar gazdaság – autóipar és turizmus –, és

a koronavírus-járvány nyomán fellépő válság arra figyelmeztet, hogy szerkezetváltásra lenne szükség, de ennek még a nyomai sem olvashatóak ki az elfogadás előtt álló állami költségvetésből

– fogalmazott Schmuck Erzsébet.

A kormány továbbra is a multikat támogatja, és olyan luxus beruházásokra költ, mint a Budapest–Belgrád vasútvonal, a paksi atomerőmű bővítése, és új MotoGP-pálya kivitelezése. A költségvetés mindent megmutat egy kormány politikájáról – állapította meg a politikus, hozzátéve: 120 módosító indítványt nyújtottak be, de ezeket kivétel nélkül leszavazta a fideszes többség. 

Az LMP is munkaalapú és nem segélyalapú társadalmat akar, de egy olyan válsághelyzetben, amilyenen most megy keresztül az ország, igenis segélyekre lenne szükségük az embereknek. Nem utolsósorban azért, mert a munkanélküliségi támogatás csupán három hónapig igénybe vehető.

Az Orbán-kormány egyáltalán nem veszi komolyan a környezetvédelem ügyét, csak kijelentéseiben zöld, tetteiben nem. A képviselő szerint félő, hogy sok uniós pályázati pénzt ezért nem fog tudni lehívni az ország. 

A Fidesz bünteti az önkormányzatokat, a működésükhöz szükséges forrásoktól fosztja meg azokat. Az LMP számítása szerint 2010 óta felére esett vissza az önkormányzatok állami pénzügyi támogatása.

Modernkori tatárjárással érnek fel a kormány az önkormányzatokat érintő intézkedései. Az évek óta zajló folyamatra a járványhelyzet kapcsán hozott döntések csak rátettek

– ezt már Fehér Attila mondta, az LMP szegedi városi elnöke.

Szerinte a Fidesz az önkormányzati választásokon elszenvedett súlyos vereségért vág vissza az ellenzéki vezetésű helyhatóságoknak, de mint hozzátette: nagyon átlátszó módon. 

Fehér Attila szerint

2022-ben nem lehet más cél, mint a Fidesz-kormány leváltása, de tétlenül addig sem nézhetik az Orbán-kabinet rombolását.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

(Nyitóképünk pillanatkép a Szeged Televízió híradójának riportjából.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fehér Attila LMP – Magyarország Zöld Pártja Schmuck Erzsébet gazdaság költségvetés LMP önkormányzat Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés