Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 26. 15:57

LMP: Az önkormányzatok és a munkavállalók a jövő évi költségvetés vesztesei

A legnehezebb helyzetben a nagyvárosok és Budapest vannak.

Hirdetés

A munkavállalókat, valamint az önkormányzatokat és az önkormányzatiságot nevezte a jövő évi költségvetés vesztesének az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese. Csárdi Antal pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány mindent megtesz, hogy meggyengítse az önkormányzatokat. Szerinte a legnehezebb helyzetben a nagyvárosok, Budapest és kerületei vannak.

A megszorító intézkedések miatt ugyanis beruházások maradnak el ezeken a helyeken, óvodák vagy művelődési házak felújításai. Az LMP ennek ellensúlyozására 123 módosító javaslatot terjesztett a parlament elé, amiből 44 javítana az önkormányzatok helyzetén

– mondta Csárdi.

Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a városrész a gépjárműadó elvonása miatt 230 millió forintos veszteséget szenved, a szolidaritási adó megnégyszerezése okán pedig nagyjából további 1 milliárd forintot fizet be a központi költségvetésbe.

Szerinte csak akkor igaz a kormányoldali érvelés, miszerint több pénzt kapnak az önkormányzatok, ha beruházásaikra nagyobb támogatást kapnak. Ezek között említette a metró meghosszabbítását vagy zöldberuházások támogatását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gazdaság költségvetés LMP önkormányzat Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés