Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 25. 11:16 Forrás: MTI

Kata 2021: a munkáltatóé a büntetőadó

Jövőre változnak a kisadózó vállalkozások tételes adójára, azaz a katára vonatkozó szabályok – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kifizetik a gyöngyöspatai romákat is.

Hirdetés

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete véleménye:

Hogy mennyire homályos és nem egyértelmű – szokás szerint a fogalmazás – jól jelzi, hogy könyvelő ismerőseink is többféleképpen értelmezték a kormányinfón elhangzottakat a katáról. És nemcsak mi vagyunk bizonytalanok, hanem a sajtó többi része is. A 444 annyival előrébb van hozzánk képest, hogy nekik már válaszoltak, ezt:

„Pontosította Gulyás Gergely a kormányinfón elhangzott mondatait a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) tervezett változtatásáról a pénzügyminiszter államtitkára. Izer elmondása szerint amennyiben egy katázónak egy kifizetőtől egy évben hárommillió forintnál nagyobb bevétele származik, a hárommillió forinton felüli rész utáni 40 százalékos adót a kifizetőnek kell befizetnie.”

 

Korábban írtuk:

Gulyás Gergely elmondta: módosító javaslatot nyújtanak be a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz, miszerint ha valaki katázik, akkor hárommillió forint feletti számlák esetén – ha ugyanaz a számlák kibocsátója –, negyven százalékos adót kell fizetni a hárommillió forint feletti részre. Közölte, a céljuk, hogy a katával történő visszaélések, a bújtatott foglalkoztatás megszűnjön.

Három hét múlva dönthetnek a nagyrendezvényekről

Július közepén lehet kormányzati döntés a nagyrendezvények megtartásáról, amelyre augusztus 15-éig nincs lehetőség – hangzott el szintén a kormányinfón. Ha a járványhelyzet megengedi és a kormány döntése ezt lehetővé teszi, akkor az augusztus 20-ai Szent István-napi rendezvények megtartására már lesz lehetőség – mondta Gulyás, jelezve, hogy ez a gazdaság újraindításának is része lenne, hiszen a szolgáltató- és zeneipar, valamint a rendezvényszervezés szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a koronavírus-járvány miatt.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a munkavállalók számának csökkenésével kapcsolatban a „kevésbé pesszimista” forgatókönyv vált valóra: 120–130 ezer ember veszthette el az állását a vírus miatt.

Gyöngyöspata: fizet a kormány

Teljesíti a kormány a bíróság ítéletét, és kifizeti a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai romáknak megítélt 99 millió forintos kártérítést – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, de azt is mondta, nem ért egyet a döntéssel a kabinet.

Ha gondolja, nézze végig a teljes kormányinfót!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adózás Gulyás Gergely járvány kata katás adózás Kormányinfó koronavírus pandémia számla Szentkirályi Alexandra világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés