Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A kulturális bizottság meghallgatta a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetésére pályázókat
Szegeden 2020. június 24. 17:33

A kulturális bizottság meghallgatta a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetésére pályázókat

A városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága zárt ülésen hallgatta meg azt a két hölgyet, akik a Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága élére aspirálnak. A bizottság támogatta a Klebelsberg-telepi posta megmentését célzó előterjesztést is.

Hirdetés

Mivel a meghallgatáson nem lehettek jelen a sajtó munkatársai, nem tudhatjuk, hogy mi hangzott el a meghallgatáson, de az biztos, hogy Szegedi OVI jelenlegi vezetőjét, Barátné Tóth Máriát jóval hosszabb ideig faggatták a bizottsági tagjai, mint vetélytársát, Regényi Ágnest. Nem tudni, hogy a bizottság melyikük pályázatát tartotta jobbnak, és hogy kit javasol az intézmény élére. A végső döntést a pénteki városi közgyűlés hozza meg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az önkormányzat a helyi képviselővel együttműködve megoldást talált a Klebelsberg-telepi posta további működtetésére. A Magyar Posta ugyanis azt az értesítést kapta a postahivatalnak helyet adó épület tulajdonosától, hogy július 31-ével felmondja a bérleti szerződést.

Simon-Fiala Donát, a város egyéni képviselője nyújtotta be azt a javaslatot, melyet a kulturális bizottság tagjai egyhangúan támogattak. Ennek értelmében a Somogyi Könyvtárnak a Zentai utca 31/A alatt lévő ingatlanába költöztetnék a postát, ugyanakkor a fiókkönyvtárat áthelyeznék az Összefogás Házába, ahol a jelenlegi kiállítótermet kapnák meg a könyvtárosok. Simon-Fiala szerint ez azért is jó megoldás, mert a posta továbbra is központi helyen maradna, ugyanakkor a két kulturális intézmény ugyanabban az épületben működne ezen túl.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Klebelsbergtelep Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság pályázat posta Szegedi Óvodák Igazgatósága
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés