Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szombaton a Piknik Moziban újra megnézhetjük, ahogy Meryl Streep a Dancing Queen végén beugrik a tengerbe
Művház 2020. június 24. 16:02

Szombaton a Piknik Moziban újra megnézhetjük, ahogy Meryl Streep a Dancing Queen végén beugrik a tengerbe

Képriport
A hatalmas televízió már majdnem teljesen készen van a Fűtőmű utcában, 27-én este kilenckor kezdődik a vetítés, először a Mamma mia! látható.

Hirdetés

A Városmetamorfózis második átalakulása a végéhez közeledik – átmenetileg.

A Szegedi Távfűtő Kft. és a Mondolo Egyesület mostani közös programja a Belvárosi Mozi közreműködésével valósul meg.

– A Fecske utcai fűtőmű egyértelműen a madarakról szól, de ott sem öncélúan, hiszen sárlelőhelyet alakítottunk ki a fecskéknek, madárfészkeket alakítottunk ki, a környezetvédelem fontosságára hívjuk föl a figyelmet. Itt meg arra próbáljuk fölhívni a figyelmet, hogy erdőkben, vagy akár itt, a város szélén sajnos elég sokszor lehet találkozni ilyen régi kidobott elektronikai hulladékkal – mondta Kóbor Balázs a Szetáv igazgatója. A Fűtőmű utcai fűtőmű oldalára tehát egy régi televíziót festett föl a Muralpaint. – Egy kicsit vissza akarunk adni ezzel a festéssel a lakosságnak, hogy szebb legyen a környezetünk, és abban is bízunk, hogy sikeres lesz a szombat vetítés, hogy sokan kijönnek megnézni a filmet.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A június 27-i első vetítés után július 18-ától hat egymást követő szombaton lesznek az ingyenes filmvetítések.

Ézsiás Tamás, a Mondolo Egyesület munkatársa arról is beszélt, hogy a programsorozat végén a készüléket egy kicsit visszafoglalja majd a természet. Azaz a vetítések után egy kicsit tovább festi a televíziót Marton Ákos és Vinkó Leó, azaz a Muralpaint. – Vissza akarjuk adni a természetnek a tévét – tette hozzá Ézsiás Tamás.

– Nincsenek széksorok, nem lesz büfé, „nem piával készülünk”, lesz viszont azonnali szemétszedés már rögtön a vetítés után. A „vászon” tizenegy méter széles, blue rayről vetítik a fűtőműre a filmet. A hangosításról egy dj gondoskodik – mondta újra Kóbor Balázs.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nkft. első embere azt mondta, örültek a megkeresésnek, hiszen minden olyan kezdeményezés fontos, amely a mozikulturát népszerűsíti. Ez is egy ilyen rendezvény.

A szervezők azt kérik, aki teheti az közösségi közlekedési eszközzel, kerékpárral vagy gyalog menjen filmet nézni, nincs túl sok parkolóhely arrafelé. Esőnap június 28., vasárnap. Plédet, polifoamot, enni-, innivalót vigyenek! Elvileg jó idő lesz.

A további filmek

július 18.:
Ready Player One
július 25.: Gru
augusztus 1.: Üvegtigris
augusztus 8.: Csinibaba
augusztus 15.: Indiana Jones
augusztus 22.: Kaliforniai álom

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film Jávorszky Iván Kóbor Balázs Mondolo Egyesület mozi Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Szetáv Külvárosi Mozi Piknik
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés