Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szabadtéri Játékok: Zsótér Sándorral és Hegedűs D. Gézával már próbálják a Dóm téri Akárkit
Művház 2020. június 23. 17:40

Szabadtéri Játékok: Zsótér Sándorral és Hegedűs D. Gézával már próbálják a Dóm téri Akárkit

Két Kossuth-díjas művész, Zsótér Sándor és Hegedűs D. Géza főszereplésével megkezdődtek az idei „csonka” Szabadtéri Játékok egyik legkülönlegesebb darabjának, az Akárki című színjátéknak a próbái. Az előadást július 24-én a Dóm téren láthatja a közönség.

Hirdetés

A Szabadtéri Játékok készülő produkciója, az Akárki című moralitásjáték az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ.

A darab érdekessége, hogy a Dóm téri előadások előképének számító salzburgi játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre, így a fesztivál most mintegy 90 éves „adósságát” törleszti.

A címszereplő, Akárki egy élete végéhez közeledő ember, akinek ideje számot vetni tetteivel. Hogy a mennybe jusson, végső elkeseredésében szinte bármit képes lenne megtenni.

A rendező, Bodolay Géza szerint a főszereplő neve is jól mutatja, hogy személye lényegtelen: Akárki valójában mi magunk vagyunk.

A darabban a legkülönbözőbb emberi tulajdonságok, erények és bűnök jelennek meg, ám végül kiderül: egyikük sem megfelelő társ a túlvilágra.

A Szabadtéri már korábban bejelentette: a humortól sem mentes előadásban a főszerepekben két Kossuth-díjas művészt láthatnak a nézők. A címszereplőt Zsótér Sándor, míg a Halál és a Bölcs szerepét Hegedűs D. Géza alakítja.

Olvasópróba a szabadban (fotó: Dusha Béla)

A Jótett és Angyal karakterét Gidró Katalin ölti magára, a többi megszemélyesített tulajdonságot pedig a Szabadtérihez több szálon kötődő ismert szegedi színészek játsszák. Isten és Testvérként Kosztolányi József, Szépségként Sebők Maya, Barátság és Erőként Sorbán Csaba, Rokon és Józanságként Balog József, valamint Vagyon és Öt érzékként Farkas László Róbert lép színpadra.

Az Akárkit július 24-én, pénteken láthatja a közönség a Dóm téren.

Mivel a Szabadtéri vezetősége kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelenlegi helyzetben mindenki számára hozzáférhető legyen a kultúra, a székesegyház elé megálmodott előadást ingyenesen tekintheti meg a közönség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hegedűs D. Géza Szegedi Szabadtéri Játékok Zsótér Sándor Akárki Bodolay Géza Balog József Kosztolányi József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés