Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 23. 16:19

A megszorítások mellett tovább folytatódnak a fontos önkormányzati beruházások

Újra személyesen vehetnek részt a bizottsági tagok, illetve a hivatal munkatársai a közgyűlés különböző szakbizottságainak ülésein. Elsőként a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság ült össze a korlátozó intézkedések megszüntetése óta.

Hirdetés

A koronavírus-járvány hatásai miatt mintegy 5 milliárd forintos hiány keletkezett a város idei költségvetésében, ezért több olyan előterjesztés kerül a képviselők elé a pénteki közgyűlésen, melyek megszorításokat tartalmaznak. Az idei költségvetés első számú módosítása ennek az intézkedéscsomagnak a jegyében a működési költségek csökkentéséről szól. A március 11-én a kormány által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések következményeként már az első napokban látszott, hogy a február 22-én elfogadott 2020-as költségvetésének módosítására lesz szükség, aminek oka, hogy a koronavírus járvány meghatározza az év további részének pénzügyi működését – áll az előterjesztésben.

– A veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal elkezdtük az egyeztetést a cégek és intézmények vezetőivel arról, hogy milyen bevételkieséssel számolhatunk a fent említett időszakban és a várható bevételkiesést milyen forrásból tudjuk pótolni, melyek azok a főleg dologi jellegű költségek, amelyek halaszthatóak – mondta Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester a bizottsági ülésen. Az egyeztetések lezárultával alakult ki az a módosított költségvetés, mely igyekszik orvosolni a járvány miatti bevételkiesést. A gazdasági alpolgármester elmondta azt is, igyekeztek arányosan elosztani a terheket, ugyanakkor biztosítják minden önkormányzati cég számára a működéshez szükséges feltételeket.

Módosítani kell sportegyesületekkel, kulturális szervezetekkel, intézményekkel, egyesületekkel kötött támogatási megállapodásokat is, így az év második felében ezek zöme csökkentett mértékű támogatásban részesül. Azonban ez esetben sem maradt el az egyeztetés az érintettekkel, így a döntés nem éri váratlanul a támogatott egyesületeket, szervezeteket. Néhány folyamatban lévő beruházáshoz viszont plusz forrást kell biztosítani, mert az építőiparban tapasztalható költségemelkedés miatt ki kell egészíteni például a Vértói futópálya építésére vagy a Vörösmarty általános iskola felújítására szánt összeget.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jogi Bizottság közgyűlés Szécsényi Rózsa futópálya Vértó Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés