Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 22. 13:29

Önkormányzati segítséggel menekülhet meg a Klebelsberg-telepi posta

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárának helyet adó önkormányzati tulajdonú épületbe költözhet be a Klebelsberg-telepi posta, olvasható a településrész egyéni képviselőjének közgyűlési előterjesztésében.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint alakul, a július 31-i határidőig a költözés megtörténhet, így a postahivatal fennakadás nélkül továbbra kiszolgálhatja a helyieket és a környéken élőket.

A Klebelsberg-telepi városrészben állítólag már tavaly októberben is felmerült a Váltó utcában található posta megszüntetése. Az épület tulajdonosa azonban június elején egyértelműen jelezte a bérlő Magyar Postának, hogy július végével felmondja a bérleti szerződést, így két lehetőség maradt. Vagy megszűnik a postai szolgáltatás Klebelsberg-telepen, vagy keresnek egy másik épületet, ahol üzemeltetni tudják a hivatalt.

Simon-Fiala Donát a városrész egyéni önkormányzati képviselője a polgármesteri kabinettel együttműködve azonnal elkezdte keresni a megoldást, ami mostanra megszületett. A képviselő kérdésünkre elmondta, hogy olyan helyet kellett találni, ahol a posta kedvezményes feltételek mellett tovább tud üzemelni, ugyanakkor egyetlen másik intézmény működését sem zavarja.

Így az a megoldás született, hogy a Somogyi-könyvtárnak a Zentai utca 31/A alatt lévő ingatlanába költöztetnék a postát, ugyanakkor a fiókkönyvtárat áthelyeznék az Összefogás Házába, ahol a jelenlegi kiállítótermet kapnák meg a könyvtárosok. Simon-Fiala szerint ez azért is jó megoldás, mert a posta továbbra is központi helyen maradna, ugyanakkor a két kulturális intézmény ugyanabban az épületben működne ezen túl.

A képviselő előterjesztése szerint a posta kedvezményes bérleti díjat fizet majd az önkormányzatnak az épület bérléséért, de ennél is fontosabb, hogy a helyiek és a környékbeli városrészek lakói számára továbbra is rendelkezésre áll közelben lévő postahivatal. A jelenlegi épület bérleti szerződése július 31-én jár le, így a könyvtárépületbe legkésőbb július végéig be szeretnék költöztetni a postát. Az előterjesztésről előbb két szakbizottság mond véleményt, majd a végső döntést július 26-i közgyűlés hozza meg.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bezárás Klebelsbergtelep Magyar Posta posta Somogyi-könyvtár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés