Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő: csak a gondviselésnek köszönhető, hogy Rovó László nem adta tovább a koronavírust
Szegeden 2020. június 22. 12:26 Forrás: 444.hu

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő: csak a gondviselésnek köszönhető, hogy Rovó László nem adta tovább a koronavírust

Kemény véleménycikket írt a 444.hu-ra Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő, a magyar légimentés egykori vezetője, aki szerint Rovó Lászlót hiába mentette fel az orvosi kamara győri etikai bizottsága, a „Ne árts!” elvnek nem felelt meg a szegedi rektor.

Hirdetés

Kunetz Zsombor elsősorban azt nehezményezi a Rovó-ügyben, hogy

a fül-orr gégész szakorvosként is dolgozó szegedi egyetemi rektor „továbbíthatta volna a betegeit más orvosokhoz, pusztán elővigyázatosságból”, miután visszatért a dél-tiroli síelésből, de ezt nem tette meg. A szerző szerint csak a véletlenen és a szerencsén múlt, hogy senkit nem fertőzött meg munka közben.

Kunetz Zsombor szerint az orvosetika első alapelve az, hogy „Ne árts!”, ami magában foglalja azt is, hogy fölösleges kockázatnak nem teszik ki a betegeket a gyógyítók.

Szerinte viszont Rovó László fölösleges kockázatot vállalt.

A szakértő megjegyzi, a győri etikai bizottság a Magyar Orvosi Kamarától – nagyon helyesen – függetlenül működik, tehát Rovó László etikai felmentését nem szerencsés a megújult Magyar Orvosi Kamara álláspontjaként felfogni.

Kunetz azt írja, „a Magyar Orvosi Kamara vezetése megújult, ennek ellenére ez még nem érintette a szervezet minden rétegét, sajnos sok helyen megmaradtak a régi, elavult szemlélettel gondolkodó kollégák”.

Az egészségügyi szakértő azzal zárja a cikkét, hogy hiányolta Rovó László nyilvános bocsánatkérését azoktól, akik miatta kerültek karanténba.

„Sajnos ezt sem tette meg, ezzel pedig nem csak egy egyetem, de még egy osztály vezetésére is alkalmatlanságát bizonyította” – írja Kunetz Zsombor a 444.hu-n.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány karantén koronavírus rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés