Túl a városon 2020. június 22. 09:48

Koronavírus: 8 fővel több beteg, ketten meghaltak – rekordot döntött az új fertőzöttek száma a világon

Már 572 halottja van a koronavírus-járványnak Magyarországon, 14-en maradtak a lélegeztetőgépeken. Eközben a WHO bejelentette: hogy rekordméretű az új fertőzöttek száma világszerte.

Hirdetés
Hirdetés

Nyolc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4102 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató honlap.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 572 főre emelkedett az elhunytak száma, 2590-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 940 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 184 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád-Csanád megyében továbbra is 117 fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kezdete óta.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Egészségügyi Világszervezet bejelentette az elmúlt egy napban összesen 183 ezer 20-szal emelkedett a fertőzöttek száma, ami rekord. Az új adat a június 18-i statisztikát múlta felül, akkor 181 ezer 232 új fertőzöttet regisztráltak világszerte.

A fertőzöttek összes száma 8 millió 953 ezer 598, közülük 468 ezer 346-an haltak meg. A betegségből 4 millió 434 ezer 641 fő gyógyult ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus statisztika