Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. június 20. 10:03

Indulhat a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged

A férfiaknál a Szeged, a nőknél pedig a Ferencváros szabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére.

Hirdetés
Hirdetés

A 2019-es bajnokcsapatok, vagyis a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél a Győri Audi ETO KC helye már eddig is biztos volt a csoportkörben.

A férfiak mezőnyében a főtáblára került a válogatott átlövő, Máthé Dominik norvég klubja, az Elverum is, viszont Szita Zoltán lengyel, Bartók Donát spanyol és Császár Gábor svájci csapata, vagyis a Wisla Plock, az Abanca Ademar León és a Kadetten Schaffhausen nem kapott szabadkártyát.

„Sokan talán automatikusnak gondolják a magyar csapatok szabadkártyáit, de fontos tudni, hogy óriási harc, lobbizás folyik ezek elnyeréséért. A versenysorozat jelentősen szűkül, és az elmúlt évek résztvevői közül úgy tűnik, egy klub sem szeretne kimaradni.

A jelentkezések mindkét szakágban meghaladták a szabadkártyára kiírt helyek dupláját, még úgy is, hogy az EHF szigorúan szabályozza a megpályázható helyek számát országonként. Így az utolsó pillanatig sem lehettünk biztosak benne, hogy mind az FTC, mind a Szeged ott lehet a BL-rajtnál”

– idézte az MKSZ közleménye Novák András operatív igazgatót.

A férfiaknál és a nőknél egyaránt 16 csapatos BL-főtábla sorsolását július 1-jén tartják.

A Szeged Televíziónak Mikler Roland és Mirko Krivokapic is nyilatkozott:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája MOL-Pick Szeged szabadkártya

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés