Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 19. 13:49

Mamma Mia! – Indul a külvárosi mozi a Fűtőmű utcában

Képriport
Egy hatalmas retro tévét festenek föl a Rókus 2-es számú fűtőmű oldalára. A Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület, valamint a Belvárosi Mozi közös kezdeményezésében a jövő hét végén egy szabadtéri vetítéssorozat kezdődik a Fűtőmű utcában.

Hirdetés

– A belvárosból a külvárosba költözik a mozi néhány vetítés erejéig – mondta Kóbor Balázs a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója, amikor a szokatlan kezdeményezésről kérdeztük a helyszínen. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a Belvárosi Mozi egyelőre továbbra sem tudja fogadni a látogatókat, ugyanakkor a Mondoló Egyesület és a távfűtő cég által közösen elindított „Városmetamorfózis” nevű projekt következő lépéseként szabadtéri filmvetítésekkel csábítják a szegedieket egy olyan helyre, amely a város szélén fekszik.

A Fűtőmű utcában található Szeged egyik legnagyobb fűtőműve, és ennek oldalára tervezték megfesteni azt a hatalmas retro tévét a Mondolo „street art” festői, amelyet jövő szombaton este 9-kor „kapcsolnak majd be” először. A Külvárosi Mozi Piknik előadássorozat ugyanis ekkor indul a nagy kedvenc Mamma Mia! című zenés vígjátékkal. A tévének egyelőre csak néhány részlete látható a hatalmas felületen, de Marton Ákos és Vinkó Leó – akik korábban fecskéket festettek az egyik felsővárosi fűtőmű oldalára – azt mondják, a hétvégéig végeznek a munkával.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A vetítések ingyenesek lesznek, a fűtőmű előtti nagy füves területen akár pokrócokra is leheveredhetnek a családok, vihetnek magukkal elemózsiát, frissítőket, viszont a biztonságos távolságot egymástól minden társaságnak tartania kell. A rendezők ügyelnek majd arra, hogy senki se szemeteljen az előadás közben vagy utána. Mivel a filmek időtartama körülbelül két óra, este 11-kor legkésőbb befejeződnek a vetítések. A szervezők szerint nem lesz olyan nagy hangerő, hogy az előadások miatt ne tudjanak pihenni a környéken élők.

Amennyiben az eső elmosná a szombati vetítések valamelyikét, azt a következő napon, vagyis vasárnap este igyekeznek pótolni. A június 27-i első vetítési nap után egy kis szünet következik, – mondta Kóbor Balázs – így ezt az időt felhasználjuk arra, hogy összegezzük a tanulságokat. A július 18-i második vetítés után azonban augusztus 22-éig minden hétvégén egy-egy újabb filmet láthatnak a retro tévében a szegediek. És, hogy milyen filmeket láthatunk még a Mamma Mia! után? Ez legyen egyelőre meglepetés!

Update

Most kaptuk a jó hírt: hétfőn nyit a Belvárosi Mozi! Ám ettől még istenijó lesz a Fűtőmű utcában is mozizni!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Kóbor Balázs Szetáv Mondolo Egyesület Külvárosi Mozi Piknik
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés