Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 18. 11:36

Oroszország után Kína: Trump Hszi Csin-ping segítségét kérte az újraválasztásában

Hatalmas bajban lehet Donald Trump és vele együtt az újraválasztási kampánya: nem elég, hogy a koronavírus-járvány után a zavargások is kezdenek ráégni Trumpra, újabb nemzetbiztonsági botrány körvonalazódik.

Hirdetés

A Wall Street Journal és a CNN számol be arról, hogy a 2019-es G20-as csúcstalálkozó idején Trump a Hszi Csin-pinggel való tárgyalásán arról beszélt,

ha Kína amerikai termelőktől vásárolna, az nagy lökést adhatna az ő újraválasztásának. Erről John Bolton, az elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója ír könyvében.

Trump konkrétan szójababot és búzát akart így „eladni” Kínának, hogy segítse a választási győzelmét.

Az elnök természetesen cáfolta Bolton állításait, és lehazugozta az egykori tanácsadóját. Azt is mondta, „a Fehér Házban mindenki gyűlölte John Boltont”.

Az ügy azért is pikáns, mert a lapok arról is írtak tavaly októberben, hogy Trump arra kérte Kínát, kutakodjon választási ellenfele, Joe Biden demokrata elnökjelölt és fia üzleti ügyeiben. Az elnök ráadásul Ukrajnától is kért hasonlót. 

Trump akkor is tagadta a vádakat, de úgy fogalmazott: „elkezdhetünk ezen gondolkodni”. Majd korrupcióval vádolta Bident, a Kínával kötött üzletei miatt.

(Fotó: AP/Evan Vucci)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: amerikai elnökválasztás Donald Trump Joe Biden Kína
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés