Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. június 18. 10:18

Engedélyezik az 500 főnél kisebb bulikat, de a fesztiválokról még nincs hír

Eltörölték a szórakozóhelyeket leginkább sújtó rendelkezést, mehetnek a klubkoncertek és bulik, kül- és beltéren is. A nagyobb rendezvényekről nem szól a rendelet.

Hirdetés

„A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt”

olvasható a Magyar Közlönyben.

Az 500 főnél nagyobb rendezvényekre szóló korlátozás korábban augusztus 15-ig szólt, ezt nem érinti a szerda éjféltől hatályos rendelet. 

Ugyanakkor, látva a kormány milliárdos költekezését az augusztus 20-i állami ünnepségre, vélhetően nem változik az augusztus 15-i feloldás, ha csak nem tesznek kivételt az állami rendezvényekkel.

Idén gyakorlatilag egyszerre rendezik meg az összes nyári fesztivált – legalábbis azokat, amelyek nem maradtak el teljesen. A Szigetet és a Balaton Soundot például törölték a szervezők. A megmaradtak közül azonban az augusztus 26-i hétvégén négy nagy fesztivál lesz, köztük a Szegedi Ifjúsági Napok.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli fesztivál koncert létszámstop
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés