Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Eltörölte a kormány az idősek vásárlási idősávját – a kancelláriaminiszter megerősítette a döntést
Túl a városon 2020. június 18. 05:45

Eltörölte a kormány az idősek vásárlási idősávját – a kancelláriaminiszter megerősítette a döntést

A maszkhasználat viszont marad a boltokban és a tömegközlekedési járműveken.

Hirdetés

A mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető kiemelte: úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így.

korábban írtuk:

Origo: Eltörli a kormány az idősek vásárlási idősávját

Azt írja az MTI, hogy úgy tudja az Origo, hogy döntött a kormány. Akik ennyire jóban vannak Orbánékkal, ilyesmiben valószínűleg nem tévednek.

A finoman fogalmazva kormánybarát hírportál információi szerint

szerdai ülésén a kormány döntött arról, hogy eltörli az idősek vásárlási idősávját. A maszkhasználat kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen.

A lap szerint ezt a szakértők a járvány mostani fázisában elegendőnek tartják, ezért döntött a kormány a 65 évnél idősebbekre vonatkozó vásárlási idősáv eltörléséről.

Úgy törölték el, hogy nem írták bele az új rendeletbe

Szerdán késő este megjelent és éjfélkor hatályba is lépett a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály.

Utóbbiban már nem szerepel a vásárlási időkorlát, így a veszélyhelyzet megszűnésével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiekre vonatkozó vásárlási időkorlát is megszűnt.

A járványügyi készültségről szóló jogszabály ugyanakkor a többi között tartalmazza a kötelező maszkhasználatot az üzletekben és a tömegközlekedésen, valamint hogy az éttermekben a dolgozóknak továbbra is viselniük kell maszkot.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: MTI/Komka Péter)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fideszmédia idősek járvány koronavírus nyugdíjas Orbán-kormány origo propagandamédia vásárlás világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés