Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin: Legyen a nyári hétvégéken a kerékpárosoké és gyalogosoké a rakpart!
Szegeden 2020. június 17. 11:10

Mihálik Edvin: Legyen a nyári hétvégéken a kerékpárosoké és gyalogosoké a rakpart!

Képriport
A Zöld város programért felelős tanácsnok olyan javaslattal él, amely szerint júliusban és augusztusban minden hétvégén lezárnák az autós forgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot.

Hirdetés

A tanácsnok azzal indokolja négypontos előterjesztését, hogy Szeged folyóját jobban be lehetne vonni így a város kulturális életébe, egyben több tér nyílna a kikapcsolódásra, szórakoztatásra is. Olyan közösségi tér jönne létre ezáltal a Huszár Mátyás rakparton, amely Szeged főutcájává tenné a nyári hétvégéken a Tiszát. Ezt a régi célt most össze lehetne kötni a zöldebb Szeged tervvel, amely egy élhetőbb, szabadabb és egészségesebb városi környezet kialakítására törekszik. Az elképzelés szerint a belvárosi tereken ezután csak az olyan kiemelt városi rendezvényeket tartanák, mint például a Szeged Napja ünnepségsorozathoz kapcsolódó borfesztivált, illetve a karácsonyi vásár. Az egyéb rendezvények kiköltöznének a Tisza partjára, ahol van elég tér, ugyanakkor megkímélnék a belvárost a nagy tömeggel járó forgalomtól, szemeteléstől és zajtól. Ezeken a rendezvényeken ugyanakkor betiltanák az egyszer használatos műanyageszközök használatát, hogy ezzel is kíméljék a Tisza környezetét.

A javaslat szerint hétvégente a kerékpárosoké és a gyalogoské lesz a rakpart. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Mihálik Edvin javaslata azt is tartalmazza, hogy ezeken a rendezvényeken mellőzzék a készpénzfizetést, ugyanis sok szempontból biztonságosabb a kártyás fizetés. Ez ugyanis a járvány idején kevesebb fertőzésveszéllyel jár, ugyanakkor a készpénz vonzza a zsebeseket is, így a közbiztonság is javulna a kártyás fizetési rendszer. Mihálik Edvin javaslatáról a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság tárgyalhatja meg a jövő héten.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart Mihálik Edvin Momentum Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés