• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bejött a szegedi halászlé és a haltepertő Mark Wiensnek, a világhírű gasztrovloggernek
Szegeden 2020. június 17. 08:36

Bejött a szegedi halászlé és a haltepertő Mark Wiensnek, a világhírű gasztrovloggernek

Eddig félmillióan látták a videót, amiben az ismert világjáró gasztro influencer, Mark Wiens a szegedi halászlét is dicséri.

Hirdetés
Hirdetés

A halászlé titkát kutatva először Szegeden, az Öreg Kőrössy Halászcsárdában kóstolt Mark Wiens. Előételt is fogyasztott, mégpedig haltepertőt rántott hagymakarikával, amit isteninek és varázslatosan jónak ítélt. 

„Husszala” – mondta Mark Wiens, amikor kihozták, és az asztalra tették a halászlevet, de kísérője segített: „Halászlé”. Végül Mark „Holászlé” hangalakra javította kiejtését.

A szegedi halászléről megjegyezte, hogy amint letették az asztalra, érződött az étel aromája, az édesvízi halas illata a parikával, a fűszerekkel.

Mark életében először Szegeden kóstolt harcsát, amit elégedett hümmögés után finomnak, erős ízűnek, éretten halasnak tartott. Meg is jegyezte, hogy édesvízi halról van szó. A következő fogás a szegedi ponty halászlé volt, és szerinte a ponty tisztább ízű volt a harcsánál. Leveseket végül belsőségek kóstolásával zárta.

Ezután rátért a fő fogásra, egészben sült fogassüllőt fogyasztott.

„Fantasztikus étel volt, nagyszerű étkezési élménnyel Magyarországról” – mondta a szegedi blokk zárásaként a gasztrovlogger, aki megdicsérte az éttermet, a Tiszát, a kilátást és környék atmoszféráját is.

Ne hallgassuk el azt sem, hogy Szeged után Bajára utazott, ahol az ottani halászlé jobban ízlett neki, leginkább az erőteljesebb fűszerezettsége és sokkal több paprika miatt. De amiért igazán odavolt, az a harcsapaprikás túrós csuszával.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia gasztrovlogger halászlé influencer Mark Wiens turizmus