Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. június 16. 19:27

Látta már a százmilliárdba kerülő, új sportcsarnokot?

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épít 100 milliárd forintos csarnokot a kormány az adófizetők pénzéből. Ez lesz a második legdrágább sportlétesítmény a 190 milliárd forintból épült Puskás Aréna után. Vannak látványtervek, de valami gond lehet velük.

Hirdetés

A Népligetben épülő 20 ezres aréna a térség legnagyobb keményborítású, fedett sport- és szórakoztató funkciókat ellátó létesítménye lesz, hozzá hasonló méretű csarnok még Bécsben sincs, legközelebb Prágában találni ilyet

írta meg az Index. A csarnok már épül, viszont a látványtervekkel lehet valamiféle gond, mert az a beruházó honlapján nem elérhető.

Az Index érdeklődött a Budapest Fejlesztési Központnál, hogy néz majd ki a gigacsarnok, amiben a 2022-es kézilabda Eb döntőjét is rendeznék majd, hiszen már épül, de egyelőre nem kaptak látványterveket. A portál erre kikutatott néhány képet a műszaki ellenőrzést végző Óbuda Group honlapjáról, de a képek néhány óra múlva eltűntek onnan. Mintha nem vállalnák fel a létesítmény külsejét.

A csarnok ügye akkor kavart először nagy port, mikor kiderült, hogy 116 és 160 milliárd forint között tettek ajánlatot a megépíésére a Fidesz kedvenc nemzeti nagytőkés építőipari vállalkozói, majd amikor a kormány bejelentette, hogy nettó 74 milliárdnál nem szán több pénzt a csarnokra, gyorsan vágtak az ajánlatukon néhány tízmilliárdot.

A Mészáros-gyerekek cége, a Fejér-B.Á.L. 116 milliárdról 78 milliárd 700 millióra, a KÉSZ Építő Zrt. 117 milliárdról 79 milliárd 700 millióra, a Garancsi-féle Market Zrt. 154 milliárdról 78 milliárd 700 millióra (ugyanannyira, mint Mészárosék), a metALCOM 160 milliárdról 81 milliárd 500 millióra, a West Hungária Bau pedig 158 milliárdról 78 milliárd 700 millióra (akárcsak Mészárosék és Garancsi) vitték le az ajánlatukat.

Látványtervek: Óbuda Group
Fotó: Skyscraper City

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest kézilabdacsarnok sportcsarnok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés