Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Aradi vértanúk tere: új a forgalmi rend, gyorsul a forgalom, főleg a reggeli dugók idején
Szegeden 2020. június 16. 13:05

Aradi vértanúk tere: új a forgalmi rend, gyorsul a forgalom, főleg a reggeli dugók idején

A Tisza Lajos körút felújítása új forgalmi rendet is magával hozott az Aradi vértanúk terénél. Ha nem is tűnnek el azonnal a dugók, de kisebbek lesznek, ez biztos.

Hirdetés
  • Hányszor szidta autós társát, hogy nem tudott balra bekanyarodni a Dóm tér felé a volt Gödör étteremnél?
  • Hányszor szidta autós társait, hogy annak ellenére átgyömöszölik magukat a zöldön az SZTK felől, hogy esélyünk nincs balra bekanyarodni a Dóm tér felé a volt Gödör étteremnél?

Ezek miatt néhány napja egy kicsit kevesebbet kell már káromkodni.

Ugyanis a Tisza Lajos körút felújításával az egyik legneuralgikusabb belvárosi kereszteződés forgalmi rendjét is újragondolták, a lehető legjobban.

Az új forgalmi rend értelmében

a Huszár Mátyás rakpart felől érkezőknek elsőbbséget kell adniuk a Dugonics tér irányából érkező, a Dóm tér felé balra kanyarodó autóknak.

Itt az Aradi vértanúk terének ezen az oldalán az autóforgalommal szembe haladó kerékpársáv van. Eddig ezek a kerékpárosok a kereszteződésben igen veszélyesen tudtak csak áthaladni, nem egyszer szabálytalanul. Most erre is van már megoldás. A Huszár Mátyás rakpart irányába a csomópontban átvezetését alakítottak ki nekik, az „ösvényt” külön útburkolati jelekkel jelölték.

Fontos lesz az is itt a közlekedésben, hogy az Eötvös-kollégium előtti zebrát eltolják a Huszár Mátyás rakpart irányába, nem közvetlenül a kereszteződésben lesz, hanem néhány méterrel arrébb: ezt a munkát a harmadik negyedévben végzik csak el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Aradi vértanúk tere közlekedés közlekedésbiztonság Tisza Lajos körút
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés