Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Nem kell már sokat várni, hogy kezdődjön az újabb pénzszórás: jövő héten kezdik kiküldeni az új nemzeti konzultáció kérdőíveit
Túl a városon 2020. június 14. 15:18

Nem kell már sokat várni, hogy kezdődjön az újabb pénzszórás: jövő héten kezdik kiküldeni az új nemzeti konzultáció kérdőíveit


Hirdetés

A nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése jövő héten kezdődik és várhatóan egy hónapig tart, a válaszok feladási határideje augusztus 15. – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádión vasárnap.

A koronavírus-világjárvány nem söpörte le a migrációt a napirendről, sőt gyorsíthatja azt, a két folyamat negatív hatásai ugyanis egymást erősíthetik. A kormány nem azért tart ki a migrációról folytatott vitában évek óta, hogy most bármilyen okból engedjen

– mondta Dömötör Csaba, aki erről azzal kapcsolatosan beszélt, hogy az elmúlt napokban vita alakult ki Brüsszellel a nemzeti konzultáció utolsó kérdéséről. Az államtitkár szerint Brüsszel újból erőteljes nyomásgyakorlásba kezdett annak érdekében, hogy Magyarország változtassa meg alaptörvénye bevándorlást tiltó szabályait.

Szerinte a kormány akkor tud hatékonyan ellenállni ennek, ha ehhez a nemzeti konzultációban megkapja a magyarok támogatását. Ezért fontos ez az utolsó kérdés

– mondta fel a propagandaszöveget az államtitkár.

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy a kabinet a konzultáció első kérdésében azért kíváncsi arra, hogy a magyarok mely járványügyi intézkedéseket támogatják a leginkább, mert szakemberek szerint azok a leghatékonyabb lépések, amelyeknek magas a társadalmi támogatottságuk.

A kormány az első szakasz lezárásával nyert egy kis időt és ezt érdemes felhasználnia arra, hogy kikérje az állampolgárok véleményét, ami jól jöhet az esetleges második szakasz esetén.

Megjegyezte, hogy az ellenzék nem első alkalommal támadja a konzultációt: szerinte azt akarják megakadályozni, hogy a magyarok két választás között is elmondják a véleményüket a legfontosabb kérdésekben. „Azok teszik ezt, akik egyébként úton-útfélen a demokráciára hivatkoznak”, mondta, majd hozzátett egy újabb propagandapanelt, hogy szerinte amikor a baloldali pártok a konzultációt támadják, akkor valójában a járvány ellen létrejött összefogást is támadják.

Az államtitkár az MSZP álmentőst bemutató felvételéről azt mondta, hogy a „baloldali kamuvideó ügye egy nagyon-nagyon csúnya történet”. Szerinte „egy álhírlufit szerettek volna nagyra fújni, de kipukkant, mert csúnyán lebuktak”.

Hozzá tette, hogy nem egyetlen képviselő kóbor akciójáról van szó, több politikus és médium is részt vett az álhírterjesztésben, a baloldal pedig korábban a halálozási számokkal és védőfelszerelésekkel kapcsolatban is valótlanságokat állított szerinte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel gazdaság járvány kérdőív koronavírus Kossuth Rádió nemzeti konzultáció Orbán-kormány propaganda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés