Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 13. 11:25 Forrás: MTI

584 oldalon mondja el Áder János, mit csinált az elmúlt három évben

Beszámoló jelent meg az államfő második megbízatásának első három évéről. Az internetes évkönyv a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján jelent meg.

Hirdetés

Áder János államfő az általa nyolc évvel ezelőtt teremtett hagyományhoz igazodva jelentette meg a kiadványt.

Az Elnöki beszámoló ötszáznyolcvannégy oldalon, tematikus bontásban mutatja be a köztársasági elnök tevékenységét. Olyan fejezetekben mutatja be az államfő munkáját, mint A teljesítmény megbecsülése, a Normativitás, a Tisztelet és lelki kiegyezés, az Új gesztusok, a Magyar érdekek képviselete és a Környezeti fenntarthatóság.

Észrevették, hogy egy ideje divat a (fideszes) politikusoknál a zsebre dugott kéz. Miért? (képernyőmentés az elnöki beszámolóból)

 

  • A teljesítmény megbecsülése fejezetben Áder János beszámol a többi között a 2018-as Semmelweis-emlékév megnyitásáról, a Corvin-lánc és a Szent István-rend átadásáról, találkozásáról a Szilícium-völgyben dolgozó magyar kutatókkal, a Nemzeti Táncszínház megnyitójáról, illetve koszovói látogatásáról a KFOR-kontingensnél.
  • A Normativitás tematikán belül szót ejt például azokról a jogszabályokról, amelyeket visszaküldött az Országgyűlésnek, azokról, amelyekkel kapcsolatban alkotmánybírósági kontrollt kért, de azokról is, amelyeknek – alapos mérlegelés után – a kihirdetését kérte.
  • A köztársasági elnök számos megemlékezésen rótta le kegyeletét, derül ki a Tisztelet és lelki kiegyezés fejezet beszámolóiból, míg az Új gesztusok címszó alatt szót ejt például határon túli diákok fogadásáról és a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia Társadalmi Bizottságának alakuló üléséről.
  • A Magyar érdekek képviselete fejezetben kitér a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírására, látogatására Csángóföldön, valamint találkozóira a szomszédos országok államfőivel.
  • A Környezeti fenntarthatóság fejezetben az elnök beszámol részvételéről az ENSZ vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó ülésén, valamint a tavaly októberben, Budapesten megrendezett Víz Világtalálkozóról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János beszámoló köztársasági elnök
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés